EHF krigade till sig nya & viktiga poäng!

EHF jubel efter en mycket bra seger hemma mot topplaget Strand. Foto: Ken Hornö.

Ett formstarkt Enköpings HF krigade till sig en välbehövlig 28-26 (12-14) seger hemma mot tabellfyran Strands IF.

EHF är som en boxare som reser sig på nio hela tiden och så även i denna match hemma mot SIF. Utgångsläget var tufft, på andra sidan stod tabellfyran SIF som jagar en Allsvenskkvalplats och körde över EHF i första mötet mellan lagen denna säsong (36-20), Rimbo vann överraskande borta mot Tumba vilket gav ett jobbigt tabelläge. Att laget behövde poäng eller helst seger i denna match var ingen fråga.

– Ett tufft utgångsläge och det gör att denna seger känns så jäkla bra och skön, medger tränare Ken Hornö.

Det syntes dock på EHF i inledningen av matchen att det fanns nerver med i spelet, hemmalaget står mycket bra defensivt men offensivt var det ”siggecirkus”. Hemmalaget mäktade bara med ett skott på mål under de första 7 minuterna och var i underläge med 0-4!

Foto: Kent Lundqvist

Jag kände att vi var med i matchen, men det var lite överhettat i anspänningen och tog då en timeout för att lugna spelarna och då fick vi ordning på spelet och målskyttet, berättar Ken.

Efter att Frida Forsberg dunkat in 1-4 med ett rappt skott från 9m så lossnade även det offensiva spelet oh EHF kunde gnugga sig närmare och med 17,12 spelat var hemmalaget ikapp till 7-7.

Foto: Kent Lundqvist

EHF spelar riktigt bra defensivt med Felicia Axeen som försvarsgeneral och det gör att man får bra träff på gästande SIF och Elina Bergsten i målet får dem avslut hon skall ha och står för ett par riktigt vassa räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Det ser riktigt bra ut defensivt och vi håller dem borta i det centrala spelet, berömmer Ken.

EHF avslutar dock med ett par missar offensivt och det gör att SIF kan gå till halvtidsvila i ledning med 14-12.

Inledningen av den andra halvleken lägger grunden för en bra avslutning på matchen. Med ett elakt försvars och målvaktsspel jagar EHF ikapp ganska omgående och har 14-14 med 1,14 spelat av den andra halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan gungar matchen betänkligt där gästerna som går fram till en tvåmålsledning och EHF jagar ikapp till lika, så ser matchbilden ut fram till det är knappa kvarten kvar att spela av matchen då SIF leder med 23-21.

Foto: Kent Lundqvist

Då höjer sig EHF ett snäpp och får bra träff på hela spelet. Med Axeen som river stora sår i SIF defensiven med bra med och motrörelser kombinerat med delningar som måste känts in i benmärgen på gästernas spelare gör EHF 3-0 och är i ledningen för första gången i matchen när Forsberg dunkar in 24-23.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det lite av panik i SIF som tvingas ta en timeout med 56:46 spelat av matchen och ledning med 25-24 för EHF. Det hjälpte föga för nu klev skyttedrottningen – Frida Haraldsson fram och med en stor portion vilja trycker in 26-24 & 27-24 med 1,33 kvar att spela av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Då åker EHF på en utvisning och gästernas Ida Myrseth kan reducera två gånger om vilket gav 27-26 med 31 sekunder kvar att spela, EHF tar en timeout och drar upp riktlinjerna.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet kommer igång och SIF kommer ut på man mot man spel, då tar säsongens totalt bäste EHF spelare – Isa Ekström ansvar och stegar in i den centrala skottsektorn och smaskar in slutresultatet 28-26 med sin fruktade vänsterarm.

Foto: Kent Lundqvist

Två poäng som inte många räknat med att vi skulle mäkta med vilket gör dem extra bra och sköna. Det är så starkt av alla i laget att vi orkar komma tillbaka gång efter gång i den här matchen och när vi sedan är ikapp och förbi så slår vi inte av, vi fegar inte ur! Det ger oss såklart ett bättre utgångsläge inför den sista delen av serien, summerar en nöjd Ken.

Bäst på planen var Felicia Axeen som även hon var nöjd med vad laget presterade.

– En riktigt skön vinst! Tycker vi har en trygghet genom hela matchen där vi vet vad vi måste göra för att få stopp på deras anfallsspel, speciellt linjespelet (m6). Sen har vi också en väldigt bra målvakt. Vi gör de bra på alla positionen och det känns som vi hade lite mer vilja faktiskt. En helt fantastisk laginsats!

Enköpings HF – Strands IF 28-26 (12-14).

Målen,
EHF: Frida Haraldsson 8, Isa Ekström 6, Frida Forsberg 4, Amanda Gustafsson 3, Therese Lundström 3, Felicia Axeén 2, Liza Burnelius, Sara Hornö.

SIF: Ida Myrseth 6, Tilda Ekvall 6, Maja Allgulander 5, Stina Englund 3, Julia Hansson 2, Louise Wallmo 2, Julia Ekvall, Ronja Myrseth.

Räddningar:
EHF: 13 (7) 33,3 %
SIF: 16 (7) 36,3 %

Publik: 100

Spelarbetyg EHF:


Felicia Axeen


Frida Forsberg/Frida Haraldsson


Elin Bergsten


Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar