EHF klara för kval!

Therese Lundström hittade rätt 6 gånger. Foto: Anders Lundström

Enköpings HF föll borta mot Bodens BK med 20-23 (11-10) men är ändå klara för kvalspel då resultaten ändå gick lagets väg.

Det gick vägen för EHF som inte vann sin egen match borta mot BBK då Arbrå HK samtidigt föll mot Tumba i en spännande match med 26-28.

– Ja det satt hårt inne men skönt att det löste sig. Vi kan nu i lugn och ro spela den sista omgången av grund serien hemma mot IK Bolton nästa helg och redan nu börja förbereda oss för kvalspel, berättar tränare Ken Hornö.

Foto: Anders Lundström

Matchen i Boden blev en jämn historia där lagen följdes åt i första halvlek. Det var dock ledning för EHF med 11-10 och samtidigt var det underläge för AHK med 13-14 hemma mot Tumba. Spännande med andra ord!

Foto: Anders Lundström

Den andra halvleken jämn där EHF precis  som i den första halvleken spelar bra och har massor av chanser att koppla greppet om matchen, men sin vana trogen så missar laget massor av klara lägen.

Foto: Kent Lundqvist

Det gör att hemmalaget leder med 21-20 med sekunder kvar att spela, då tilldöms hemmalaget en straff som Elin Grahn sätter till 22-20, EHF chansar sedan med spel 7 mot 6, men släpper i stället in 23-20.

– Jag har egentligen inget att klaga på vad det gäller de olika spelen som var bra idag, vi tar tyvärr inte betalt offensivt som vi borde och faller onödigt, menar Ken.

Kvalspelet startar med ett förkval i bäst av tre matcher där EHF får möta Laponia (lagen före har tackat nej) borta i första matchen och andra går hemma i Idrottshuset, en eventuell tredje match spelas hemma. Om EHF vinner det kvalet så ställs man mot vinnaren mellan Uppsala HK/Kungsängens SK vs 2:an i Östsvenska Södra i bäst av tre matcher om en plats i div.1.

Bodens BK – Enköpings HF 23-20 (10-11)

Målskyttar EHF: Therese Lundström 5, Isa Ekström 4, Matilda Widén 3, Frida Haraldsson 3, Frida Forsberg, Liza Burnelius, Amanda Gustafson, Felicia Axeen, Maia Nysten.

 

Publik: 75

 


Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar