EHF kan koppla greppet om en kvalplats!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF kan idag koppla greppet om en kvalplats för att stanna i damernas div.1 handboll om laget vinner hemma mot Lidingö SK.

EHF har idag en jättechans att koppla greppet om kvalplatsen för nytt kontrakt i div.1 om man hemmabesegrar LSK. Med tre omgångar kvar att spela för båda lagen så har även gästande LSK har en mikroskopisk chans att ta kvalplatsen, men då krävs att laget vinner alla sina tre matcher som är kvar och att resultaten går deras väg i övriga matcher.

Det är dock inte mycket som talar för det då LSK är ett lag som inte vunnit en match sedan den 14 oktober 2017 och då var det hemma mot EHF. Gästerna har bara lyckats få med sig två poäng sedan dess efter kryss mot Tyresö & Rimbo.

EHF har alltså chansen att ta revansch idag för nederlaget borta med hela 15-31, koppla greppet om kvalplatsen och hänga av LSK i kampen om den samma. Hur har då laget förberett sig för uppgiften?

– Vi har jobbat vidare med tempo denna vecka och kommer väl förberedda inför matchen idag. Nu är det upp till oss själva att förvalta möjligheten att se till att vi behåller kvalplatsen, berättar tränare Ken Hornö.

Arbrå HK som är det tredje laget i kampen om kvalplatsen åkte i onsdags på en brakförlust i 20:e omgången då man förlorade med hela 14-37 borta mot VästeråsIrsta HK. Vinst för EHF idag och laget är hela 4 poäng före AHK med två omgångar kvar att spela av serien.

Matchfakta:
Enköpings HF vs Lidingö SK, Dam div.1 norra: 20:e omgången.
16:00 i Öbacka SC.

Senaste resultat EHF vs LSK:
15-31 förlust borta 14:e oktober.

Nyheter i truppen:
– In i laget kommer Alice Askebro och ut går Maia Nysten.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar