EHF illa ute i Damtvåan!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF är fortsatt indragna i bottenstriden efter ny förlust borta mot HF SIF.

– Vi börjar matchen stapplande och har alldeles för många tekniska fel och missade avslut, vilket gör att de straffar oss direkt med snabba omställningar, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

EHF tar en timeout efter dryga 10 minuter spelat av matchen och underläge 1-9.

– Därefter får vi igång vårt anfallsspel och börjar sätta bollarna. Vi byter även från 3-3 spel till 2-4 spel, vilket gör att vi skapar och sätter fler chanser och det innebär att vi får bättre träff på dem i försvarsspelet.

Det resulterar till att det ”bara” är underläge 13-18 när lagen tar halvtidsvila. Det var dock en kontakt i matchen som tidigt i andra halvlek försvann när hemmalaget trampade på och har 10 bollarsledning med dryga 10 minuter spelat. Matchen var såklart stängd och till slut blir det förlust med 14 bollar för EHF.

– I andra halvlek så fortsätter vi att kriga på bra, men även här gör vi en del tekniska fel och de straffar oss direkt, men när vi sätter spelet framåt och får spela försvarsspel bakåt, så gör vi en bra match som helhet och vi jobbade för varandra som ett lag, avslutar Söderlund.

HF SIF – Enköpings HF 36-22 (18-13)

Målskyttar EHF: Hanna Odeheim 5, Hanna Karlsson 4, Natalie Hjälm 3, Sandra Åkerman 2, Lovisa Wigh 2, Nora Sagström 2, Lisa Jansson, Elin Palm, Elin Berggren, Agnes Landström.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min
Publik: 53

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar