EHF illa ute i Damettan.

Tränare Ken Hornö & hans EHF är illa ute i Damettan. Foto: Kent Lundqvist

En svag andra halvlek med endast 1 spelmål fällde Enköpings HF i den så viktiga hemmamatchen mot Gimonäs Umeå IF i Damettan.

Det skulle komma att bli en match med två ansikten för hemmalaget EHF när man ställdes mot gästande GUIF i en otroligt viktig match för båda lagen. EHF behövde vinna för att inte cementeras i botten av tabellen och GUIF kunde vid vinst således skaffa sig arbetsro i tabellen.

Det kom att bli en jämn första halvlek där EHF satt i förarsätet och leder med 4-2 inledningsvis. Gästande GUIF skulle dock komma tillbaka och vid ställningen 7-6 till hemmalaget vänder dem med tre raka mål och har ledning med 9-7 då dryga kvarten är spelad.

EHF svarar med två snabba mål och får chansen att återta kommandot i matchen då GUIF drar på sig en utvisning. Den chansen tar inte hemmalaget och vid ställningen 10-10 så kommer i stället ett ryck av gästerna till 10-14 vilket ger 11-14 när lagen går till halvtidsvila.

– Känslan var ändå positivt efter den första halvleken. Vi missar lite här i slutet då vi spelar 7 mot sex, men annars är vi ju med, konstaterar EHF-tränaren Ken Hornö.

GUIF gör omgående 3-0 på hemmalaget i inledningen av den andra halvleken vilket tvingar EHF att ta en timeout.

– Vi kommer helt fel på det i inledningen med fyra raka tekniska fel som kostar, berättar Hornö.

Det får ingen vidare effekt på EHF som har påtagligt svårt att få igång målskyttet. Det första målet för EHF i andra halvlek dröjer ända till den 10:e spelminuten och det skulle fortsätta vara jobbigt för hemmalaget.

Vid ställningen 13-21 tar EHF en ny timeout för att försöka hitta lösningar, men det funkar inte och istället så rinner det iväg och EHF mäktar bara med att göra 4 mål i den andra halvleken och då var två av dem straffmål.

– Vi får egentligen inget att fungera i spelet med boll. Vi har massor av tekniska fel och bortkastade bollar. Vi har tyvärr inte spelet för den här nivån just nu, ett ungt lag med ett stukat självförtroende, konstaterar Hornö.

Hur ser det ut med eventuella förstärkningar?

– Som det ser ut i dagsläget finns det inte dem resurserna även om vi har dörren öppen för lösningar både gällande nya och gamla spelare, avslutar Hornö.

Enköpings HF – Gimonäs Umeå IF 15-25 (11-14)

Målgörare,
EHF: Therese Lundström , Maia Nysten 3, Sara Hornö 3, Elin Larsson 3, Alice Askebro.

GUIF: Moa Häggström 4, Hanna Öst 4, Matilda Rölander 4, Fanny Libell 4, Julia Hallin 3, Julia Ekvall 3, Emma Forsberg, Julia Lindqvist, Louice Sjökvist.

Publik: 95

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar