EHF hittade en ny viktoria i Norrköping!

Tränare Anders Skogäng fick fart på manskapet igen. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF höjde sig i spelet och även om det inte var någon fullträff såg laget till att hemmalaget Norrköpings HK fick inkassera säsongens första förlust i herrtvåan.

Efter en skakig inledning på ett par minuter och 2-2 på resultattavlan så trampade EHF till och sprang iväg till ledning med 6-3 med knappa 10 minuter spela. Det var en trebollarsledning som EHF bar med sig hela vägen in i halvtidsvilan.

– Första halvlek var ganska jämn med oss i förarsätet och kanske vi borde kunnat rycka till oss en lite större ledning, men vi missar och krånglar till det lite i kontringsspelet, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Inledningen av den andra halvleken blev dock skakig för EHF som fick se hemmalaget NHK vända underläge 12-15 till ledning med 19-17 med knappa 10 spelat av halvleken. Det var dock fortsatt bra spel av EHF som gör att dem kan lyfta igen.

– Inledningen på andra halvlek var allt annat än bra kanske beror det på att det var lite stökigt i halvtid med lite skador och att vi inte var riktigt på tå, när vi sedan drar på oss en utvisning kan Norrköping ta över ledningen med två mål. Men efter timeout vänder vi tillbaka på fem minuter, berättar Skogäng.

EHF gör nu 5-0 på hemmalaget som behöver en tilldömd straff för att göra nästa mål vilket betyder 20-22. Det är sedan ganska jämnt målmässigt i matchen fram till det är 53:47 spelat av matchen då hemmalagets Jonathan Forsblad gör 25-26. Efter det är det ”bara” EHF som går ifrån och kör matchen med fyra raka mål.

– I slutet tappar Norrköping kraft en och vi kan glida iväg och vinna, väldigt skönt. Det som avgör matchen är att vi får till försvarsspelet riktigt bra, vi kunde nog hållit Norrköping på en 22-23 mål. Sen löser vi anfallsspelet riktigt bra det är ju inte så ofta vi får möta ett offensivt 3-2-1 försvar i 60 minuter. Sen ska sägas att Filip Tapper hade en galet bra period under andra halvlek vilket hjälpte till, förutom det så gjorde alla en väldigt bra insats, summerar EHF-tränaren.

Norrköpings HK – Enköpings HF 25-30 (12-15)

Målskyttar,

NHK: Jonathan Forsblad 5, Oliver Carlberg 5, Adrian Glemhorn 3, Lukas Hederberg 2, Andreas Mörlin 2, Pontus Winberg 2, Kristoffer Sayeler 2, Anton Skogwik 2, Lucas Pett, Alexander Högberg.

EHF: Filip Tapper 9, Anton Lindblom 6, Adam Skogäng 5, Joel Eneroth Ädel 3, Max Rydstedt 2, Albin Sandell, Albin Sköld, Mattias Johansson, Erik Widén, Fredrik Salovaara.

Publik:124

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar