EHF herrarna överkörda!

EHF körde fast hemma mot Erping. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fick det inte alls att stämma i den andra halvleken hemma mot HK Erping och föll tillslut stort.

Det blev som väntat en tuff uppgift för EHF hemma mot Erping. Efter en bra start med 2-0 och 3-1 så började spelet att svikta med en hel del slarv, framför allt i det offensiva spelet. Det gör att gästerna kan vända på steken och är i ledning med 6-5 med dryga 10 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

EHF kommer dock tillbaka och är i ledning med 8-6 med dryga kvarten spelat, men sedan blir det stopp i maskineriet. Gästerna gör nu 5-0 på hemmalaget och har ledning med 11-8 med dryga 10 minuter kvar av halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

EHF är nollade i nästa fem minuter innan hemmalaget tar en bra timeout. Anton Lindblom får sedan fart på spelet och reducerar till 9-11, spelar fram till 10-11 och gör själv 11-11.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan helt jämnt in i halvtidsvilan, men smolk i bägaren då försvarsresen Joel Eneroth Ädel i slutsekunderna åker på ett rött kort och får lämna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Initialt av den andra halvleken blir det inte kännbart, men efter att Lindblom gjort 16-17 så kommer effekten. EHF tappar det defensiva helt och blir stressade offensivt som en direkt konsekvens. Erping kan ånyo göra 5-0 på EHF och nu var det uppförsbacke för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det var mer än vad EHF klarade av att hantera för nu raserade spelet helt. Erping kan ganska bekvämt springa hem matchen och vinner tillslut med hela 11 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Klart att jag är besviken på hur vi hanterar matchen, framför allt att vi viker ned oss som vi gör här i den andra halvleken. Spelet fungerade inte alls och Erping var bättre på allt egentligen, en överkörning. Vi spelar för lite kollektivt och dem är ju tyngre och större än oss och då måste man spela med fart, får dem i sidled och våga stickan in näsan i skiten, säger en besviken EHF-tränare Anders Skogäng efter matchen.

Enköpings HF – HK Erping 23-34 (14-16)

Målskyttar,

EHF: Filip Tapper 6, Anton Lindblom 4, Adam Skogäng 4, Max Rydstedt 2, Mattias Johansson 2, Fredrik Salovaara 2, Gustav Odeheim, Anton Sörman, Joel Eneroth-Ädel.

HKE: Erik Kaliff 6, Hannes Karlsson 6, Christoffer Flink 5, Hugo Nylund Kindefors 5, Jonatan Sandberg 4, Rasmus Samuelsson 3, Karl Karlsson 2, William Oscarsson 2, Gustav Nygren.

Publik:236

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar