EHF har träningsspelat!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF har helgen laddat för en ny säsong i damernas div.1 med läger och match.

– Träningshelgen har fungerat riktigt bra. Bra stämning i hela Dam-sektionen, med en hel del samarbeten mellan alla trupper från A-flick till A-lag. Om jag skall summera så långt hur a-lagets träningsperiod inför och efter själva lägret så har vi gjort stora framsteg med hur vi vill spela, berättar EHF-tränaren Ken Hornö.

Vad har varit bra tycker du?

– Vi har inför denna säsong en helt ny trupp med många yngre spelare från egna ledet, vilket har gjort att det är en hel del nya samarbeten och tajmingar som skall börja fungera. Tycker redan nu att jag ser många som börjar hitta varandra i dom olika lagdelarna.

Ni träningsspelade mot Uppsala HK och vad fick ni med er?

– Efter att ha tränat 5 dagar i rad med minst 2 pass per dag så blir jag mycket imponerad av hur lång vi har kommit i det nya sättet för oss att spela, både vad det gäller förvar och kontringsspel gällande A-laget, den halvleken som vi spelade med A-lagsspelarna förlorades i och för sig med 2 mål men det var första kvarten som jag är extra glad för, då vi spelar exakt så som vi har kommit överens om att sedan det blir soppa torsk i sista kvarten har jag full förståelse för då vi har totalt 9 fys och handbolls pass på 5 dagar i benen. Som sagt så är vi inne i en tung träningsperiod med både mycket fysisk och handboll men vi ser ljust på framtiden och kommande säsong, avslutar Ken.

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar