EHF gruppsegrare i SM!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF P18 avslutade helgens SM-spel på hemmaplan med att besegra Redbergslids IK och därmed avancemang som gruppvinnare.

EHF kom till match med två raka segrar i bagaget och hade faktiskt råd med -4 bollar för att ta sig till steg 4:a i USM. Efter en trevande inledning, sin vana trogen, fick EHF fart på spelet och vände underläge 0-3 till ledning 6-4 med knappa 10 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

RIK var med fram till 7-6 när EHF gör ett litet ryck med att göra 3-0 och 10-7. Det var en trebollarsledning som EHF höll in i halvtidsvila (15-12), men det skall RIK vara nöjda med.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvlekens inledning skulle komma att avgöra matchen då RIK kommer ut och spelar 7 mot 6 tillika öppet mål i spelet med boll. Funkar första anfallet, men sedan gör EHF tre raka mål och har ledning med 19-13 vilket tvingar RIK till en timeout och byte av spel.

Foto: Kent Lundqvist

Det hjälper för även i den här matchen är det EHF som styr och ställer spelet med planens gigant Anton Lindblom i spetsen.

Foto: Kent Lundqvist

Med ett bra försvarsspel och ett fantastiskt offensivt spel som gång på gäckar motståndet gör att man tillslut vinner med 10 bollar. EHF säkrar både avancemang och gruppsegern vilket är viktigt i ranking inför lottningen till steg 4:a.

Foto: Kent Lundqvist

EHF tränaren Anders Skogäng är såklart nöjd med matchen.

– Matchen var lite trevande i inledningen men vart efter äter vi oss in och, för matchen.  I andra tycker jag inte det var nåt snack om saken. Starkt av pojkarna med tanken på att RIK försökte med det dem kunde som offensivt försvar, spel 7-6 osv…

Hur vill du summera helgen?

– Helgen har varit fantastiskt rolig, många som vill vara med och påverka, ta ansvar och vara med och driva på. Oerhört bra träff i Aranäsmatchen och att vi kan följa upp det med seger i sista. Killarna visar fantastisk förmåga att kunna höja sig med uppgiften. Nöjd!!!

Enköpings HF – Redbergslids IK 32-22 (15-12)

Målskyttar:Anton Lindblom 11, Pontus Ramström 5, Filip Tapper 4, Filip Eriksson 3, Erik Widén 3, Elliott Ryderdahl 2, Mattias Johansson 2, Max Rydstedt, John Lagö.

Utvisningar: 1x2min – 3x2min

Publik: 230

Spelarbetyg EHF:


Anton Lindblom


Filip Tapper


Hampus Wallin

Läs EHF vs BHK >>>
Läs EHF vs HKA >>>

 

Lämna ett svar