EHF fortsatt utan poäng i Damettan.

Therese Lundströms 6 mål i matchen mot Gimonäs. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings handbollsdamer föll även i den andra matchen på Norrlandsturnén mot Gimonäs.

Det blev match som påminde mycket om lördagens match mot Boden med en bra inledning och en sämre avslutning på den första halvleken som tyvärr kostade matchen.

Det startar ”som sagt” bra och EHF får bra träff defensivt, men har svårt att ta betalt offensivt under de första 18 minuterna då ställningen är 3-3. Sedan tar istället hemmalaget kommandot och kan göra ett ryck och går till halvtidsvila i ledning 12-5.

– Fantastiska första 18 minuter bakåt sen får vi en utvisning som gör att dom får lite lätta mål samtidigt som vi är ineffektiva framåt med ribbträffar och skott över, konstaterar EHF-tränaren Thomas Maurd.

I den andra halvleken så rivstartar EHF med att göra 2-0 på hemmalaget och det tänds ett hopp vid ställningen 12-7, men det slocknar omedelbart då hemmalaget svarar med att göra fyra raka mål fram till 16-7 och matchen var över. Det slutar tillslut med en 12 bollars-seger för Gimonäs.

– Andra startar vi bra och får ett par enkla mål. Sen blir vi återigen ineffektiva framåt och tjejerna som spelar får spela mycket och blir trötta . Vi fortsätter dock spela helt ok i försvar och kämpa hela matchen vilket vi tar med oss hem, avslutar EHF-tränaren.

Gimonäs – Enköpings HF 27-15 (12-5)

Målgörare EHF: Therese Lundström 6, Kajsa Pihl 3, Maia Nysten 3, Elin Larsson 2, Sandra Åkerman.

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar