EHF fortsatt serieledare!

Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköping svarade för en mycket bra insats då man vann toppmatchen borta mot HK Silwing/Troja med 25-19 (11-7).

– Vi visade direkt matchen gick igång att vi kommit för att spela. Anförda av en glödhet William Eriksson fick vi bra snurr på spelen vi avtalat att vi skulle jobba med mycket denna kväll, berättar en nöjd tränare Rickard Bäcklin.

Defensiven sätter tonen i matchen.

Bakåt får vi OK träff och jobbar allt som oftast klart respektive försvarsspel vilket gör att våra målvakter kan komma upp med räddningar tack vare rätt tid och förutsättningar. Då kan vi både använda fasspel (kontringar) och trycka bra fartmässigt uppställt vilket belastar Silwing.

EHF leder med 11-7 i halvtid men får med sig dubbla utvisningar in i den andra halvleken.

– Vi har en bra ledning in i halvtid, men också 2st 2:or, vilka vi kan sortera i paus, och när vi kommer ut och gör 1-0 i den perioden är matchen hemma, målmässigt, men främst mentalt.

Hemmalaget är ett slaget lag men ger dock inte upp matchen.

Silwing testar oss matchen igenom med större spel och övergångar, ihop med ett par riktigt duktiga lirare individuellt, men sett över hela matchen så visar vi absolut att även vi kan spela boll… Vi går matchen igenom runt på det vi har med oss och kan ändå hålla Silwing på tryggt avstånd vilket såklart glädjer. Plus:et måste gå till William Eriksson, men våra målvakter bör kanske också nämnas, tillsammans med ”smartnessen” från Erik Widén och det uppoffrande riviga spelet vi alltid får från John Lagö.

Hur summerar du matchen?

Jag är mer än nöjd att vi kommer upp med den match vi gör, efter de förutsättningar vi gavs. Våra -01 kom från U-SM-spel i helgen. Matchen startade 21.30 i södra Stockholm och det var skolkväll, så med det i åtanke kan vi nu i lugn och ro gå in i förberedelsevecka inför helgens kommande J-SM-spel.

Vad har ni för förväntningar där och vilken blir nyckelmatch?

– Har jättesvårt att sia om Redbergslid IK (har varit lite tyst där), men jag (!) tror att det är rankingmässigt:

1: H43
2: RIK
3: Karlskrona

Så då lär H43 bli nyckelmatchen; men att vinna öppningsmatcher är alltid fördelaktigt när man spelar små korta gruppspel. Så RIK blir högintressant på lördagen, avslutar Rickard.

HK Silwing/Troja – Enköpings HF 19-25 (7-11)

Målskyttar,
EHF: William Eriksson 10, Mattias Johansson 4, Albin Sköld 2, Filip Tapper 2, William Klingvall 2, Erik Widén 2, Anton Sörman, Albin Sandell, John Lagö.

Silwing: Jacob Ewaldsson 6, Axel Skoog 6, Julian Sjögren 3, Oscar Wigenforg 2, Adam Fogelberg, William Eliasson.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar