EHF fortsatt obesegrade serieledare!

Mattias Johansson 7 mål och bäst hemma mot GUIF. Foto: Kent Lundqvist

Det blev seger för tabellettan Enköpings HF A-pojk i toppmötet hemma mot tabellfyran Eskilstuna GUIF med 32-25 (14-13).

Det var ett toppmöte mellan EHF och GUIF i Idrottshuset där båda lagen kom från en gruppseger i helgens USM steg 3. Förväntningarna på en tajt och tuff match infriades inledningsvis där båda lagen spelade bra defensivt med två bra målvakter i Hampus Wallin (EHF) och Wilhelm Nygård (GUIF) som höll siffrorna nere.

Foto: Kent Lundqvist

Efter fem minuter spelat var det ledning för EHF med 3-2, då kom en bra sekvens av hemmalaget som med bra spel fick ned gästernas offensiva 5-1 försvar till ett lägre 6-0 och ledning med 6-3. GUIF kommer  dock tillbaka och jämnar ut spelet, jobbar sig ikapp och förbi med kvarten spelat.

Då kommer en för halvleken avgörande sekvens, straffräddning vid ställning 8-9 av Wallin, tilldömd straff och utvisning på en GUIF spelare gör att hemmalaget kan vända och leder med 13-10. GUIF skulle dock avsluta bra och är bara under med 13-14 när domarna Johan Larsson & Mikael Karlsson blåser för halvtidsvila, mycket tack vare Nygård i målet.

Foto: Kent Lundqvist

Känslan var att GUIF skulle vara det starkare laget i andra halvlek med tanke på att EHF för kvällen var starkt reducerat med skador, sjukdomar, få avbytare på bänken och inte blev det bättre av att Filip Tapper fick lämna matchen med befarad hjärnskakning (rapporterna idag fredag säger att det är bra med Filip som får vila en vecka).

Foto: Kent Lundqvist

Så blev det inte, båda lagen mattades betydligt i den andra halvleken och nu får inte de båda duktiga målvakterna alls samma hjälp och då rinner det in mål.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen byter mål med varandra fram till 18-16 för EHF, då kommer det matchavgörande rycket. EHF går ifrån till en 7 målsledning med smart spel av Anton Lindblom och bra skytte av framför allt matchens lirare – Mattias Johansson. Det är ett avstånd som står sig resterande av matchen utan att EHF övertygar.

Foto: Kent Lundqvist

Det var påtagligt att vi var slitna av helgens USM spel och att vi kom till start med ett reducerat lag. Vi möter ett lag som tidigare spelat jämnt med och förväntningarna var att det skulle bli tufft, men jag tycker vi gör det riktigt bra och vinner rättvist. Ett bra kvitto att vi kan bita ihop och hälla en bra och hög nivå trots att vi inte är på topp. Extra plus till dem 02:or som är med och spelar idag, summerar tränare Mathias Eriksson.

Enköpings HF – Eskilstuna GUIF 32-25 (14-13)

Målskyttar EHF: Mattias Johansson 7, Max Rydstedt 7, Anton Lindblom 5, Filip Eriksson 5, Filip Tapper 4, Anton Segersten 2, Max Österman, Joakim Lindell.

Räddningar,
EHF: 11 (8) 30,6 %
GUIF: 14 (8) 30,4 %

Spelarbetyg EHF:


Mattias Johansson


Anton Lindblom


Filip Eriksson/Max Rydstedt

Stefan Haglund GUIF


Övriga resultat och tabell >>>

 

Lämna ett svar