EHF förstärker!

Elin SKöld förstärker EHF i jakten på ett nytt div.1 kontrakt. Foto: Kent Lundqvist

Inför den dramatiska avslutningen på säsongen i div.1 förstärker damerna i EHF truppen i jakten på ett nytt kontrakt.

– Ja, vi får in en ny spelare här som kommer tillföra både fysik och ett bra skott. Vi är såklart nöjda med att Elin valde oss, berättar tränare Ken Hornö.

Elin Sköld är 27 år och mäter 187cm över havet, kommer närmast från en nystartad klubb som heter HK Laponia och spelar i div.2 norra. Men hon är fostrad i Eskilstuna.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är uppvuxen i Eskilstuna och startade min handbollskarriär i IF Verdandi innan jag gick över till Gökstens BK för både ungdomshandboll och A-lagsspel. Sedan gick det vidare till spel i Allsvenska GUIF innan jag efter studier fick ett jobb i Gällivare och då blev det spel i Malmbergets AIF och senast alltså spel med Laponia i div.2, berättar Elin.

Hur har nivån varit på handbollen i Norrland och varför EHF?

– Det har varit svårspelat för mig i Norrland med min storlek där domarna har haft svårt med min fysik mot dem allt mycket mindre spelarna som finns i den regionen. Jag har fått ett jobb i Västerås som fysioterapeut och jag vill fortsätta spela handboll så jag har sonderat terrängen och provtränat, det är min andra vecka och jag gillar klubben, laget. Spelarna och tränarna som ger ett gott intryck. Jag känner också att detta kan vara min nivå även om jag har en liten bit till min absoluta form, menar Elin.

Foto: Kent Lundqvist

Vad är du för spelare?

– Jag vill nog beskriva mig som en offensiv spelare med bra skytte och kan variera mellan vänster och mitt 9m spel. Defensivt är jag nog mest till nytta centralt som 2:a eller 3:a. Jag hoppas även kunna bidra med mycket spring i spelet då jag gillar att spela med tempo, berättar Elin.

Då kommer du bo och jobba i Västerås och spela i Enköping?

– Just nu bor jag i Eskilstuna och jobbar i Västerås, men jag söker bostad i Västerås eller Enköping, så är det någon som läser detta och kan hjälpa till här så får dem gärna höra av sig, skrattar Elin avslutningsvis.

Elin tränar fortsatt med EHF i veckan, men vill avsluta snyggt i sin nuvarande klubb med dubbla matcher mot Nordmalings HF & Kramfors-Alliansen kommande helg och sedan från och med måndag den 12 februari är hon fullt ut en EHF spelare.

 

 

Lämna ett svar