EHF föll stort i sista omgången!

Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings avslutade säsongen med att förlora stort borta mot VästeråsIrsta HF.

Det blev stora siffror i en match som startade förtroende ingivande för EHF. Med knappa kvarten spelat av matchen var det ”bara” underläge 5-6. Kanske kunde laget fortsätta att hänga på spelet man hade i förra omgången hemma mot Alfta?

Nej så blev det inte, istället gör hemmalaget mål på allt och gör 6-0 på EHF som med ställningen 12-5 till hemmalaget knappa fem minuter senare tvingas ta en timeout. Det stoppar blödningen och 7 målskillnad står sig in i halvtidsvilan.

Två snabba mål i den andra halvleken genom Sandra Åkerman och Vendela Tapper ger ett litet hopp då det då bara är – 5 bollar. Det ger tyvärr inte väntat effekt utan istället svarar hemmalaget med att göra två ännu snabbare mål och avståndet är återställt och utökas till -11 mål innan matchen är över.

– Juniormatchen var helt okey och vi hängde med ett tag. Vi fick tag i hemmalaget när de försökte med genombrott och inspel, men vi släppte alltför enkelt in deras skott, berättar tränare Håkan Axeen.

VästeråsIrsta HF – Enköpings HF 28-19 (16-7)

Målskyttar EHF: Saga Valgeborg 7, Vendela Tapper 4, Nathalie Goro 4, Fiona Wallén 2, Viktoria Hummelstedt, Sandra Åkerman.
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar