EHF föll som väntat i Västerås!

Amanda Gustafson fem mål i matchen mot VIHK Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF gjorde insatsen men det räckte inte borta mot tabellettan VästeråsIrsta HK i damernas div.1 som vann med 29-19 (14-8).

Vi bränner tyvärr för mycket i viktiga skeden i matchen samtidig som vi inte riktigt får tag i det bakåt, det avgör den här matchen, menar tränare Ken Hornö.

Det startar helt okey för EHF som är bra med i matchen fram till underläge 6-7 och knappa 17 minuter spelat, men sedan kom en olycklig period i matchen.

Vi spelar bra och kommer till 5-6 frilägen, men gör inte mål. Det är naiva avslut och då går VIHK ifrån och tar ett grepp om matchen, berättar Ken.

Hemmalaget gör under den perioden 5-0 på EHF vilket är ett 6 målsunderläge som står sig in i halvtidsvilan.

Den andra halvleken blir jämn i spelet, men EHF tar aldrig in något på hemmalaget. Det blir tyvärr i stället en smula förstora siffror efter en svag avslutning där hemmalaget har ledning 12-11 i halvleken, men får göra 3-0 under de sista tre minuterna vilket ger en 10 målsförlust.

Lite onödigt stora siffror sett till matchbilden, vi spelar fortsatt bra här i andra och har egentligen ingen riktig dipp förutom de sista minuterna, onödigt kan jag tycka. Det här var ingen match som vi budgeterat med poäng, men vi tar med oss att det fortsatt är på väg åt rätt håll i spelet, avslutar Ken.

VästeråsIrsta HK – Enköpings HF 29-19 (14-8)

Målen,
EHF: Amanda Gustafsson 5, Frida Haraldsson 4, Isa Ekström 4, Therese Lundström 3, Liza Burnelius 2, Felicia Axeén.

VIHK: Emma Ingvarsson 8, Emilia Lövstad 4, Malin Bergkvist 4, Ida Lindblom 4, Wilma Svedung 3, Alexandra Kaustinen 2, Ebba Malmqvist 2, Lin Johansson, Isabelle Fredberg.

Publik: 74Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar