EHF föll i toppmöte.

Adam Skogäng hittade nätet 8 gånger men det hjälpte inte EHF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF föll i toppmötet borta mot tabelltvåan i Herrtvåan HK Järnvägen.

Det blev en jämn inledning på bortamatchen mot HKJ för EHF som var bra med under dryga 20 minuter då ställningen var 12-11 till hemmalaget. Då kommer ett litet ryck till 14-11 vilket tvingar EHF att ta en timeout.

EHF svarar med att reducera till 12-14, det som dock oroar är att det i detta skede av matchen bara är tre målskyttar och man läcker en del defensivt. Lagen byter sedan lite mål med varandra och det är tre bollar upp för HKJ fram till det är spelat 27,43 och då är det hemmalaget som tar timeout i ledning med 16-13.

Det var ett avstånd som HKJ håller in i halvtidsvilan efter att Joel Eneroth Ädel reducerat till 14-17 med 12 sekunder kvar att spela.

EHF får en bra start på de andra halvleken med två snabba mål genom Mattias Johansson och Adam Skogäng. Men sedan kommer en olycklig sekvens för EHF. Hemmalaget svarar med att göra två raka mål och sedan åker Eneroth Ädel på ett direkt rött kort och man missar en straff vilket gör att HKJ går fram till ledning med 20-16 med 3,17 spelat.

Hemmalaget får ett bra energipåslag av den sekvensen och går fram till ledning med 23-18 och då tar EHF timeout. EHF kommer tillbaka en smula och har underläge 22-24 med 11,10 spelat efter att Filip Tapper gjort sitt första mål i matchen.

Det blir dock en kortvarig kontakt för nu får hemmalaget spelet att lossna igen och rycker ifrån till ledning med 27-22 med knappa 11 minuter kvar att spela. Det var ett ryck som EHF inte kunde hämta sig ifrån och hemmalaget kan hålla undan och tillslut vinna med sex bollar.

– Vi får ingen träff bakåt och har svårt med deras skytte som sker ganska långt utifrån. Även om vi gör 26 framåt tycker jag inte att vi är så skarpa som vi borde vara i anfall. Tråkigt, men bara att ta nya tag, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

HK Järnvägen – Enköpings HF 32–26 (17-14)

Målskyttar,
EHF: Adam Skogäng 8, Mattias Johansson 6, Anton Lindblom 5, Elliott Ryderdahl 2, Max Rydstedt 2, Joel Eneroth Ädel, Fredrik Salovaara, Filip Tapper,

Utvisningar: 4x2min – 1x2min/1x rött kort

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar