EHF föll i tight bortamatch!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fick tillslut se sig besegrade borta mot IFK Tumba i Herrettan.


Det blev en jämn inledning på matchen där lagen följdes åt fram till det var 13 minuter spelat och ledning för Tumba med 8-6. Då hittar EHF in i en bra sekvens i matchen och gör 5-0 på hemmalaget och leder med 11-8.

Det var en tre bollars ledning som EHF höll hela vägen in i halvtidsvilan.

– Jag tycker vi tar ett bra grepp om matchen från start och i stort gör vi en bra förstahalvlek, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Efter att Adam Skogäng gjort 14-18 så svarade hemmalagets Birk Karlsson tre snabba mål och det var förnyad kontakt för Tumba och ställningen 17-18. När sedan hemmalaget även kvitterar är det EHF som tvingas ta en timeout för att bringa ordning med 6,08 spelat av halvleken.

Det var dock inget som i det här läget fick stopp på Tumba som med är förbi till 20-19 med knappa 10 minuter spelat. EHF svarar dock och gör 2-0 vilket vänder tillbaka matchen till Enköpings favör och tvingar Tumba att ta en timeout.

Det ger effekt för nu tar Tumba greppet om matchen och går fram till en ledning med 28-25 med dryga fem minuter kvar att spela. När sedan hemmalaget gör 4-0 och leder med 33-26 är matchen över som slutar med en fyra bollarsseger för Tumba.

– I andra blir vi lite ivriga och tar lite snabba avslut gör en del tekniska vilket gör att Tumba är ifatt redan efter sex minuter sedan är det rätt jämt fram till 10 min kvar. När det ska avgöras är Tumba lite starkare och framför allt sätter de sina avslut och deras målvakt räddar vilket gör att de kan glida ifrån. Surt att förlora då det i mitt tycke är små marginaler som avgör men vi får lära oss av detta och komma ut starkare, avslutar EHF-tränaren.

IFK Tumba – Enköpings HF 33-29 (14-17)

Målskyttar EHF: Adam Skogäng 5, Joel Ädel 5, Anton Lindblom 6, Gustaf Odeheim 4, Viktor Berg Von Linde 5, Ludvig Ahlqvist, Max Österman, Filip Tapper.

Utvisningar: 2x2min – 3x2min

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar