EHF föll i seriefinalen!

Foto: Håkan Hagman

Enköpings HF F03 spelade seriefinal hemma mot Skånela IF men föll med 16-21 (67).

Tabelltvåan EHF var tvungna att vinna hemma mot tabellettan Skånela IF för att hålla liv i kampen om seriesegern. Matchen startar ganska trevande med ett tillsyns nervöst EHF inte alls får till det offensiva spelet som mest går i sidled mot ett utgrupperat 5-1 försvar av gästerna. Som tur är så är hemmalagets målvakt – Elsa Wiklund ruggigt bra och håller ned siffrorna som är 5-4 med kvarten spelat.

Foto: Håkan Hagman

Så fortsätter det halvleken ut där EHF sliter för sina lägen och Wiklund spikar i målet, det ger ett halvtidsresultat på 6-7.

Foto: Håkan Hagman

I den andra halvleken så tappar EHF tempot i det defensiva spelet vilket ger gigantiska hål mellan försvararna som Skånela straffar gång efter annan. Det gör att gästerna ganska omgående kan skaffa sig en 3 målsledning som hemmalaget inte kan jaga i kapp.

Foto: Håkan Hagman

Under den senare delen så är det Skånela som är det bättre laget och vinner helt rättvist matchen med 5 mål.

Foto: Håkan Hagman

Vi kommer inte alls upp på den nivå vi kan och vill spela på mot ett bra Skånela som viner rättvist. Dem lyckades hålla sig till sin spelplan och inte vi, det var skillnaden idag. Det fanns sekvenser i matchen som var bra och vår målvakt var bra idag, summerar tränare Mats Tapper.


Enköpings HF – Skånela IF 16-21 (6-7)

Målskyttar EHF: Ellen Ågren 5, Wilja Lawton 3, Amelie Tapper 3, Agnes Åkerman 2, Idun Alm, Amanda Aspling, Elin Isberg.

Räddningar,
EHF: 8 (6) 27,6 %
SIF: 14 (5) 46,7 % %

Spelarbetyg EHF:


Ellen Ågren


Agnes Åkerman


Elsa Wiklund/Amelie Tapper

 

Övriga resultat och tabell >>>

 

Lämna ett svar