EHF föll i semifinalspelet!

Marius Bredvik-Norell imponerade med 20 mål på två matcher i slutspelet. Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköpings HF stod upp och gjorde det bra i semifinalspelet med en vingklippt trupp, men det räckte inte hela vägen till final.

EHF som i sin semifinalgrupp ställdes mot Skånela IF och Tyresö Handboll kom till start med ett relativt oprövat och tunt lag, men stod upp och var så nära att ta sig hela vägen till final i slutspelet.

I första matchen mot Tyresö så tog EHF ett tidigt kommando och var i ledning med 2-3 bollar fram till det var dryga 20 minuter spelat. Då tar EHF en timeout vid ställningen 11-8, men det blir inte alls bra då Tyresö sedan gör 3-0 på EHF och det likaläge 11 inför den andra halvleken.

Den blir knallhård under de första 10 minuterna där lagen turas om att vara i ledning med någon boll. Med 12,17 spelat tippar det dock över en smula för Tyresö som gör 19-17 och då tar EHF en ny timeout. Den här gången får det bättre effekt då laget gnuggar sig tillbaka in i matchen igen och kvitterar till 22-22 genom Marius Bredvik-Norell med 8,15 kvar att spela av matchen

Sekunddrama!
Sista delen av matchen skulle bli en rysare. När det endast återstår 10 sekunder av matchen så gör Tyresö 26-25 genom Fredrik Hellgren, men EHF hinner göra avkast och bollen letar sig fram till Anton Sörman som kvitterar till 26-26 i den absolut sista sekunden.

Målskyttar EHF: Marius Bredvik-Norell 13, Pontus Ramström 4, Albin Sandell 3, Erik Widén 3, Anton Sörman 2, John Lagö.

I den andra matchen så ställdes EHF mot den gamla antagonisten – Skånela IF. Ett Upplandsderby som genom åren var lite smått heta och underhållande, men allt som oftast med samma utgång – EHF som segrare. Denna gång såg det dock ganska illa ut för EHF som fick se Skånela springa ifrån ganska omgående till ledning med 5-1 innan laget vaknade till och började spela.

Dryga 9 minuter senare var ordningen återställd. EHF trampade till och sprang ikapp och förbi med ledning 7-6. Avslutningen av halvleken blev jämn och det skilde bara en boll i halvtid till fördel EHF 10-9. Den andra halvleken är fortsatt jämn i knappa 5 minuter då det står 14-13 till EHF som då gör ett avgörande ryck. Laget gör 3-0 på Skånela och alla målen av Erik Widén som var på stort målhumör. Det är en ledning som aldrig släpper utan istället utökar och när slutsignalen ljuder så står EHF som segrare med 29-23.

Målskyttar: Erik Widén 10, Marius Bredvik-Norell 7, Albin Sandell 6, Anton Sörman 2, Pontus Ramström 2, John Lagö, Albin Sköld.

Nu hängde allt på den sista semigruppspelsmatchen mellan Tyresö vs Skånela. EHfF hade råd med att Tyresö kunde vinna med max 5 mål, då skulle det bli final, men Tyresö vann med hela 36-21 och tog därmed finalplatsen där dem vann över Tumba med 25-16.

– Det var lite sjukstuga vilket tyvärr gjorde att det inte  räckte hela vägen, men grabbarna gjorde en strålande insats, de ger som vanligt 100 % hela tiden, berättar Johan Lindblom.

 

Lämna ett svar