EHF föll i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings HF fick ingen bra start på den nya säsongen då man föll i premiären borta mot Årsta.

– Vi startar matchen precis som vi bestämt med högt tempo och snabbt bolltempo vilket gör att vi styr från början. Sen faller vi in i deras tempo och har svårt att få träff på en av Årstaspelarna som sköt riktigt bra och det utnyttjade dem bra. Vi blandar otroligt mycket med riktigt bra spel och tempo med riktiga dalar när ingenting fungerar, berättar EHF-tränaren Thomas Maurd.

Matchen är jämn hela tiden och lagen turas om att sitta i förarsätet.

– Det ville sig inte för oss att rycka ifrån målmässigt, vilket vi borde ha gjort! När vi spelar ur vårt spel är vi mycket bättre än hemmalaget, menar Maurd. Men man måste kunna föra matcher och det hade vi väldigt svårt att göra.

Det blir tillslut hemmalaget Årsta som drar det längsta strået och vinner premiären med uddamålet.

– Vi går ned oss lite och lägger för mycket fokus på domarinsatsen, jag förstår tjejerna då vi tyvärr inte hade dem med oss, men det är inte avgörande då vi är ett bättre lag som tyvärr inte fick ut det vi skulle i matchen, konstaterar Maurd som fortsätter:

– Nu kör vi på framåt och tränar på ännu bättre och att förlora en jämn match är surt, men ändå inte hela världen. Det var första matchen och vi ska kunna fortsätta att utvecklas i vår takt och se till att vi spelar som ett lag där vi kommer till bra lägen och vågar gå för det. Två matcher nästa vecka och då kör vi på ännu bättre. Vi har minskat våra tekniska fel vilket är riktigt positivt. 14 skott i virket talar sitt tydliga språk tycker jag, om bara ett par gått lite innanför hade räckt, men handboll är ju handboll och då måste man sätta bollen innanför, avslutar EHF-tränaren.

Årsta AIK – Enköpings HF 20-19 (11-9)

Målskyttar EHF: Kajsa Pihl 5, Vendela Tapper 4, Josefine Åkerblom 3, Wilma Maurd 2, Amelie Tapper 2, Tilda Karlberg 2, Nora Sagstsröm.

Lämna ett svar