EHF fick revansch!

Foto: Kent Lundqvist

Tabelltrean Enköpings HF fick sin revansch i Herrettans 13:e omgång borta mot tabelljumbon HK Eskil.

Det var ett motiverat EHF som omgående tog kommandot i matchen med att göra 5-0 på hemmalaget under de första fem spelade minuterna. Hemmalaget fick lite mer att säga till om allt eftersom men när lagen gick till halvtidsvila hade EHF lagt ribban och matchen var mer eller mindre punkterad.

– Första halvlek genomförs riktigt bra med utmärkt spel i bägge riktningarna, berömmer EHF-tränaren Anders Skogäng.

I den andra halvleken så var det mer öppet spel och EHF går ned sig i sekvenser, ganska naturligt när man leder så komfortabelt som man ändå gjorde. Ett tag var det bara tre bollar som skiljde lagen åt, men vid ställningen 18-21 med knappa 12 minuter spelat så trampade EHF till och seglade ifrån igen. När slutsignalen gick så var det hela 10 bollars skillnad mellan lagen.

– I andra har vi en liten dip som beror på att vi är lite försiktiga både bakåt och framåt, tar lite dåliga beslut framåt. Vi rättar till det och sedan är det inget snack. Skönt att vi tar vår revansch och jag är nöjd med att vi styr och driver matchen och tempot, avslutar Skogäng.

HK Eskil – Enköping HF 22-32 (9-16)

Målen,
HKE: Daniel Wigö 8, Adam Frykman Blank 4, Viktor Wansulin 3, Christian Knutsen 2, Sebastian Horti, Jimmy Björkstrand, Jesper Elgbacka, Albin Österman Carling.

EHF: Anton Lindblom 9, Gustav Odeheim 6, Filip Eriksson 3, Fredrik Salovaara 3, Joel Eneroth Ädel 3, Viktor Berg Von Linde 2, Mattias Johansson 2, Ludvig Ahlqvist 2, Max Österman, Anton Segersten.

Utvisningar: 2×2 min – 3x2min.
Publik: 123

Herrettan >>>

Lämna ett svar