EHF fick en smakstart i JSM.

Elsa ”väggen# Wiklund matchvinnare mot Lindesberg. Foto: Kent Lundqvist

F18 i Enköpings HF som spelar JSM steg 2 på hemmaplan i helgen fick en smakstart och vann nyckelmatchen mot LIF Lindesberg.

Under lördagen startade steg 2 i JSMs gruppspel och EHF spelar på hemmaplan mot Tumba, Lindesberg och Härnösand och de två bästa i gruppen går vidare till steg 3. Öppningsmatchen mot LIF Lindesberg var på förhand nyckelmatchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle starta trevande för EHF som hade det svårt mot ett offensivt spelande LIF under de första 10 minuterna, men man spelade samtidigt bra defensivt och hemmamålvakten Elsa Wiklund storspelade och ställningen var 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det rullade sedan på bra för EHF som hittade spelet utan boll bakom det offensiva LIF Försvaret och vips så var det 8-2 och bra kontroll på matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle dock falla tillbaka till ett mer statiskt spel och då kommer gästerna tillbaka anförda av matchens bäste spelare – Elina Forsberg och i halvtid är det 9-5 till EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen byter sedan lite mål med varandra fram till ställningen 15-10 då gästerna drar på sig två utvisningar och EHF får ett gyllene tillfälle att stänga matchen, men det blir mer eller mindre katastrofspel av hemmalaget som förlorar den här perioden med 2-0!

Foto: Kent Lundqvist

Ställningen var nu 15-12 och darr i matchen. EHF tar då en verkningslös timeout och Forsberg för sitt lag till underläge med en boll 14-15 och knappa 7 minuter kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

EHF har nu varit mållös i 11 minuter när Amelie Tapper bryter måltorkan med att göra 16-14.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Vendela Tapper dundrar in 17-14 var greppet kopplat – igen.

Foto: Kent Lundqvist

Förvissa reducerar LIF till 15-17, men EHF är starkare i slutskedet och med en sista utpost i Wiklund som fortsatt storspelar håller hemmalaget undan och vinner nyckelmatchen med 19-16.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var viktigt och skönt att vi vann första matchen! Vi svajar lite väl mycket i matchen från riktigt bra spel till nästintill stillastående. Vi vinner på bra målvaktsspel och försvar. Framåt behöver fler spelare ta mer ansvar och inte bara rulla bollen vidare, säger EHF-tränaren Kent Söderlund.

I den andra matchen vann Tumba över Härnösand med 19-14 (11-6).

EHF spelar idag:
10:00 EHF vs Härnösand Idrottshuset
16:00 EHF vs IFK Tumba Idrottshuset

Enköpings HF – LIF Lindesberg 19-16 (9-5)

Målskyttar,
EHF: Amelie Tapper 5, Lovisa Wigh 4, Nora Sagström 2, Vendela Tapper 2, Agnes Åkerman 2, Josefin Åkerblom, Elin Isberg, Ronja Lundahl Moore, Agnes Landström.
LIF: Elina Forsberg 4, Wilma Karlsson 3, Emilia Durnell 3, Ida Rudh 2, Amanda Holmberg 2, Hanna Eriksson, Alicia Gustafsson.

Utvisningar: 2x2min – 3x2min
Publik:
131

Spelarbetyg EHF:


Elsa Wiklund


Sandra Åkerman/Vendela Tapper


Nora sagström/Lovisa Wigh

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar