EHF fick en bra genomkörare inför kvalet.

Frida Haraldsson 10 mål hemma mot Bolton. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF rundade av seriespelet med hemmaseger mot IK Bolton. Frida Haraldsson sköt tio mål när EHF vann med 24-21(13-8).

-Stark laginsats på nytt och viktigt att vi kan avsluta med en seger. Vi tar därmed med oss en skön känsla in i kvalet om tre veckor, säger tränaren Ken Hornö.

Matchen var egentligen betydelselös då Bolton hamnade mitt i tabellen och EHF redan för avkast var klara för negativt kval.

-Men det blev en bra genomkörare inför kvalet. Vi möter ett bra lag med snabbhet och de höll upp tempot i matchen, säger Hornö.

EHF tog tidigt kommandot i kampen och knappt tio minuter före halvtid var man i ledning med 11-6 som blev 13-8 i paus. Therese Lundström satte sedan 14-8 direkt i andra halvlek och EHF:s nästa mål var en delikatess. Man fick ett inkast på egen planhalva och Frida Haraldsson drog i väg en lyra direkt i mål som grundlurade gästernas keeper.

Sedan var det tämligen odramatiskt en lång stund i Idrottshuset men på slutet uppstod ändå lite spänning då Bolton var två bollar bakom vid ställningen 22-20 med fyra minuter kvar att spela. Då klev Frida Haraldsson fram på nytt med avgörande 23-20 på straff. Fridas 10:e mål i matchen men matchvinnaren fick följa slutminuten på bänken på grund av utvisning.

-Sedan serien vände har vi tagit tolv poäng med bud på mer. Nu gäller det att bibehålla den fina form vi har in i kvalet om tre veckor. Vi möter där vinnarna av Uppsala och NKIK från Norrköping i bäst av tre möten med hemmaplan i en eventuellt avgörande match. Vore bra om vi kan få till en träningskamp innan för matchtempots skull, avslutar Ken Hornö.

Enköpings HF – IK Bolton 24-21(13-8)

 

Bästa målgörare, EHF: Frida Haraldsson 10. Bolton: Flavia Johansson 9.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar