EHF får ta vägen om Steg 2 i USM.

Foto: Håkan Hagman

Enköpings HF arrangerade USM för F16 hemma i Idrottshuset och det kom att bli hårt om avancemangen.

EHF stod som arrangör när steg 1 skulle avgöras. För motståndet svarade Spårvägen, Lindesberg, Skogås och Härnösand. De två bästa lagen direkt till steg 3 och 3:an, 4:an och 5:an till steg 2.

Första matchen spelades mot Lindesberg och det var påtagligt nervöst i hemmalaget som inte fick det att stämma fullt ut. EHF stod bra defensivt men tog inte betalt i kontringsspelet trots mängder av lägen där man gjorde tekniska fel och tappade bollar vilket kostade matchen. Det hela slutade med förlust 15-18 (4-7).

Foto: Håkan Hagman

I den andra matchen mot Spårvägen som tillslut vann gruppspelet fick EHF det att stämma och man svarade för en riktigt bra prestation och insats. Redan i halvtid var greppet kopplat och hemmalaget leder med fem bollar. I den andra halvleken håller EHF avståndet med ett smart spel och vinner matchen med 24-19 (14-9).

Foto: Håkan Hagman

Nu var det upplagt för avancemang mot steg 3 då tredje matchen var mot Skogås som tillslut kom sist i gruppen. Det blev en märklig match där EHF egentligen kontrollerade händelserna, men man lyckades inte skaka av sig motståndet då man inte sprang handboll. Det kom att kosta både matchen och avancemang till steg.3. Förlusten skrevs till 13-14 (7-6).

Foto: Håkan Hagman

I den sista matchen så kom EHF igång igen och avslutade bra. Härnösand kom till korta och EHF vann till slut med klara och rättvisa 16-10 (11-5).

– En jämn bra grupp där alla kunde slå alla. Vi gör en jättebra match mot Spårvägen) och 2 bra matcher mot Lindesberg och Härnösand, men en mindre bra match mot Skogås. Det räckte till en 3:e plats. Målvakterna Elin Norell och Elsa Wiklund höll en hög nivå i alla match och bägge gjorde matcher med över 50 %, säger EHF-tränaren Johan Skoglund.

Resultat steg.1 USM F16 >>>

Lämna ett svar