EHF får fortsatt jaga första poängen?

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF föll stort och klart borta mot VästeråsIrsta HK i Damettans fjärde omgång.

Det kom att bli en jämn inledning på matchen och med dryga 16 minuter spelat sätter Therese Lundström 6-6. Då gör hemmalaget ett ryck som EHF aldrig riktigt skulle hämta sig ifrån. VIHK gör 4-0 på EHF och är ledning med 10-6 där Oliva Gemmel gjort 6 av målen för hemmalaget!

EHF får något bättre ordning på spelet under den avslutande delen och är ”bara” under med 9-16 i halvtid.

– Efter en bra inledning så får hemmalaget bra utdelning på sitt kontringsspel som sårar oss gång efter annan, berättar EHF-tränaren Ken Hornö.

Det skulle dock bli värre i den andra halvleken. Med dryga 10 minuter spelat är det avgjort då leder VIHK med hela 10 bollar som till slut blir hela 15 när matchen är över.

– Vi blir ifrånsprungna helt enkelt. Vi tar för naiva avslut och det kom att kosta oss dyrt. Alla krigar över 60 minuter, men det är inte det där 100 % jobbet i alla moment som gör att dem kan vinna så stort. Nu handlar det mesta om det mentala för att vi skall hitta vinster i serien, avslutar EHF-tränaren.

VästeråsIrsta HK – Enköpings HF 35-20 (16-9)

Målskyttar,
EHF: Elin Larsson 6, Therese Lundström 4, Felicia Axeen 4, Maia Nysten 2, Alice Askebro 2, Elin Palm 2.

VIHK: Oliva Gemmel 10, Victoria Orest 5, Hanna Grönlund 4, Wilma Svedung 3, Liza Burnelius 3, Ebba Malmqvist 3, Ida Harlestedt 3, Lova Kumlin, Alva Mohri, Moa Nilsson, Evelina Iversen.

Publik: 52

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar