EHF F19 vann igen!

Foto: Kent Lundqvist

F19 i Enköpings HF fick en bra start på andra rundan av serien då man bortabesegrade HK Roslagen.

EHF som vann med 36-21 i förra mötet med Roslagen fick en bra start och var i ledning med 4-1 efter 5 minuter spelat av matchen, men sedan somnade man in och hemmalaget kunde jämna ut matchen. EHF skulle dock samla sig under den avslutande delen av första halvlek och kan gå till halvtidsvila i ledning med 11-8.

– Vi börjar bra Men sen blir det lite konstigt. Det känns som om att vi har bra kontroll över matchen i första och man jag vet inte varför vi inte lyckas dra ifrån målmässigt. Men Roslagen kör på i sitt smuggelspel in till linjen och får till det bättre än oss, menar EHF-tränaren Thomas Maurd.

Men halvtidsvilan stretchades av EHF som tydligen satt kvar i omklädningsrummet rent mentalt då andra halvlek drog igång. Hemmalaget kan göra 5-0 och ledning 13-11 innan laget förstod att matchen var igång igen.

– I andra så tänker vi att nu gör vi som i förra matchen och bara trycker på, men effekten uteblir och jag vet inte hur lång tid det tar innan vi ens gör första målet i andra, säger Maurd.

Svaret på den frågan är 7 minuter och 27 sekunder då Vendela Tapper kliver fram och gör 12-13. Det väcker laget som nu vänder på steken efter bla. tre raka mål av Amelie Tapper och vips så var det ledning för EHF med 16-13. Det var sedan en ledning laget aldrig släppte och kunde tillslut hålla undan och vinna trots mediokert spel med fem bollar.

– Vi spelar på tok för svårt och hjälper inte varandra framåt alls och när vi är igenom så gör vi deras målvakt en stor tjänst genom att vara alldeles för ärliga i skotten. Efter halva andra så får vi chansen att prata ihop oss och bestämma att nu ska vi spela tillsammans och framför allt spela enkelt, då lossnade det äntligen. Några bollstölder av Wilma Maurd bakåt och en alert Lovisa Wigh samt en skotthungrig Amelie Tapper ser till att vi kommer tillbaka och kan vinna ganska säkert till slut.

– Bra av tjejerna att kunna vända trenden i andra tycker jag. Matchens bästa var återigen Lovisa Wigh som jobbar enormt som spets i vårat försvar, avslutar EHF-tränaren Tomas Maurd.

HK Roslagen – Enköpings HF 16-21 (8-11)

Målskyttar EHF: Amelie Tapper 6, Vendela Tapper 5, Elin Berggren 3,  Lovisa Wigh 2, Agnes Åkerman 2, Agnes Landström, Wilma Maurd, Ronja Lundal.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min
Publik: 40

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar