EHF F16 vidare i USM!

Jublande glada EHF spelare efter säkrat avancemang. Foto: Kent Lundqvist

Ett ungt Enköpings HF fick en smakstart på säsongen med avancemang i USM till steg 3 efter en bra helg på hemmaplan.

EHF har i helgen spelat första steget i USM med F16, ett lag som är med för att lära då man är 1 år yngre eller mer än de flesta av motståndarlagens spelare.

– Vi är såklart glada över att ha gått direkt till steg 3 som var målsättningen, säger EHF-tränaren Johan Skoglund.

I gruppen med EHF spelade Hammarby IF, Kiruna HK och RP IF.

Helgen startade med match mot Hammarby IF och det blev en dramatisk match hela vägen, men med EHF i förarsätet från start till mål.  En stark inledning av hemmalaget och man var i ledning med 2-0 & 3-1 innan Hammarbys bäste spelare – Stephanie Bruksner fick stora kanonen att lossna och med 5 minuter spelat så var gästerna i ledning med 4-3.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir matchen tight och mer mål snål där båda lagen står bra defensivt, Hammarby med ett utgrupperat 3-2-1 och hemmalaget ett klassiskt 6-0. Det är dock EHF som hittar de bästa lösningarna offensivt och kan gå till halvtidsvila i ledning med 11-8.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken är inledningsvis jämn och lagen byter lite mål med varandra vilket gör att det är 15-14 med 10 minuter spelat. Sedan kommer en bra sekvens för EHF som gör ett match avgörande ryck fram till 19-15 där framför allt Nora Sagström banar vägen.

Foto: Kent Lundqvist

EHF kan sedan med ett fortsatt bra försvarsspel hålla undan och vinna matchen med 23-19.

– Vi startar matchen ganska nervöst och stressat mot deras utgrupperade försvarsspel som vi inte är vana med att möta. Det löste vi sedan bra och lyckas göra 23 mål på dem, det är bra, menar matchens lirare Nora Sagström. Jag är nöjd med mitt eget spel där jag och laget framför allt fick bra träff bakåt, men det är kul att gör mål också, berättar matchens lirare – Nora Sagström

Tar ni er vidare till steg 3 nu?

– Jag tror och hoppas det, avslutar en nöjd och glad Nora.

– Bajen är det ju som djurgårdare alltid skönt att slå, skrattar Skoglund. Vi gör en stabil match men helt klart störda av deras höga försvarspel, som gör att vi inte fick riktigt flyt men det räckte ändå till seger.

Målskyttar EHF: Nora Sagström 6, Elin Isberg 3, Amelie Tapper 3, Tilda Karlberg 3, Ellen Ågren 2, Lisa Jansson 2, Josefin Åkerblom 2, Wilja Lawton, Agnes Åkerman.
Räddningar EHF: 16 (8) 45,7 %
Matchens lirare EHF: Nora Sagström.

EHF vann sedan även den andra gruppspelsmatchen mot Kiruna HK och det var i praktiken redan klart efter halva matchen var spelad då man var i ledning med hela 17-10.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken blev en ren formalia och EHF vinner med 30-20 och är därmed redan klara för avancemang med en match kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

Målskyttar EHF: Lovisa Wigh 7, Amelie Tapper 3, Nora Sagström 4, Josefin Åkerblom 3, Agnes Åkerman 3, Wilja Lawton 2, Vera Tapper, Ellen Ågren, Lisa Jansson, Jennifer Hagman, Anna Landström, Tilda Karlberg.
Matchens lirare EHF: Josefine Åkerblom.

I den tredje och sista matchen, som var helt betydelselös, var det soppa torsk på spelarna som inte lyckades mobilisera nya krafter för att rå på RP IF som vann med 24-21 (11-10).

Foto: Kent Lundqvist

Målskyttar EHF: Wilja Lawton 4, Amelie Tapper 4, Nora Sagström 3, Tilda Karlberg 3, Lovisa Wigh 2, Elin Isberg 2, Ellen Ågren, Lisa Jansson, Jennifer Hagman.
Matchens lirare EHF: Elsa Wiklund.

– Som jag anat på förhand så skulle RP bli den svåraste motståndaren, berättar Skoglund. Eftersom vi var klara för steg 3 redan innan den sista matchen kanske det smögs sig in lite nöjda känslan innan fast vi verkligen ville vinna och komma 1a i gruppen. Men RP var snäppet bättre i den matchen, vi kämpade och slet men fick inte riktigt till vårt eget spel.

– Summering är väl att det gick i vågor, både spelet och dom individuella prestationer, höga toppar och djupa dalar. Det märks att vi inte hunnit tränat tillräckligt tillsammans ännu, många tjejer spelar fortfarande fotboll och så vi har inte många träningar tillsammans. Vilket gör att det blir mycket upp och ner under helgen. Men nu tränar vi på och kommer vara förberrädda för steg 3, när det är dags, avslutar EHF-tränaren.

 

Lämna ett svar