EHF chanslösa i Kungsängen!

Det tog tvärstopp för EHF i Kungsängen. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF kom till korta borta mot Kungsängens SK i herrarnas div.1 handboll och föll med hela 16-35 (4-14).

– Vi fick inte det att fungera som vi ville i spelet, men killarna gjorde vad dem kunde för att lösa det under 60 minuter, konstaterar EHF tränaren Anders Skogäng.

Man kan lugnt säga att EHF inte fick det att stämma, matchen var nämligen över efter dryga 11 minuter då laget gjorde sitt första mål i matchen. Hemmalaget stängde ned EHF offensiven med ett mycket bra försvarsspel och så hade man matchens lirare i mål – Magnus Thydell som svarade för totalt 21 räddningar i matchen!

Foto: Kent Lundqvist

Defensivt var man dock med bra och gjorde det svårt för hemmalaget, men tyvärr så kom inte målvaktsspelet upp på en nivå som krävs om man skall kunna rubba ett så bra lag som KSK. I halvlek är det ledning med 14-4 för KSK.

Foto: Kent Lundqvist

Fyra gjorda mål i en halvlek är inte bra alls och då skall man också veta att hemmalaget åkte på en hel räcka med utvisningar vilket gjorde att KSK spelade en man mindre halva halvleken.

– Vi skapade en hel del bra lägen, men kom fel på det och blev lite för ärliga i avsluten, medger Anders

Tyvärr, måste man ändå säga så rycktes den här matchen sönder av galet många utvisningar i en snäll match. Det gjorde detta till en ganska medioker tillställning för en näst intill fullsatt ”Ekhammargryta”.

Foto: Kent Lundqvist

EHF gör en bra period i inledningen av den andra halvleken där man håller 6-8 under dryga 13 minuter, men sedan gick det stå i spelet igen och KSK kan rinna iväg och vinna med 19 bollar vilket är ett bättre än i våras.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker inte vi är där vi skall vara med följsamheten i spelet och vi tar inte den ytor vi skapar på rätt sätt i det offensiva spelet, det behövs om man skall kunna vara med i matcherna, summerar Anders.

En bra seger för oss, det var det viktiga i den här matchen. Defensiven lade grunden för segern och Magnus Thydell i målet gör absolut sin bästa match i KSK tröjan. Kul också att vi kan spela hela bänken och att alla är med och bidrar. Nu väntar Täby på lördag och efter det så kan vi reflektera över hur vi skall förhålla oss till resterade av säsongen, summerar KSK tränaren Pierre Grubbström.

 

Kungsängens SK – Enköpings HF 35-16 (14-4).

Målen,
EHF: Erik Widén 7, William Eriksson 3, Gustaf Johansson 2, Marius Brudvik Norell, Pontus Ramström, Albin Sköld, Fredrik Salovaara.

KSK: Simon Andersson 9, Gustav Odeheim 5, Anton Selander 5, Anton Möller 5, Jim Gavelfält 3, Felix Bergendorff 3, Johannes Reicke 3, Joel Eneroth Ädel, Mattias Waltin.

Räddningar:
EHF: 7 (4) 16,6 %
KSK: 21 (11) 56,7 %

Publik: 300

Spelarbetyg :


Magnus Thydell KSK


Anton Selander KSK


Erik Widén EHF


Övriga resultat & tabell >>>

 

2 Responses to EHF chanslösa i Kungsängen!

Lämna ett svar