EHF befäster sin position i herrtvåan.

Tummen upp för poäng och vinst. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF tog programenligt den femte raka segern hemma mot Ljungsbro IF och befäster sin plats i toppen i Herrtvåan.

Det blev en match som inte kommer gå till historien som någon av de bästa.

Foto: Kent Lundqvist

– Nej, det här var inte bra alls för oss, publiken, handbollen eller någon överhuvudtaget, konstaterar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det han syftar på var såklart den kvalité som matchen höll i alla avseenden och hur svårt det kan vara när man möter ett lag som tillåts att spela anfall lika långa som en måndag, utan att det beivras.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det här med att definiera passivt spel har vi alldeles för svårt för i svensk handboll, menar Skogäng.

Visst gästande Ljungsbro skall ha en eloge för att dem krigade på med sina förutsättningar, vilka var svaga och var framför allt mycket sportsliga i alla lägen trots att hemmalaget var så överlägsna i allt.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget stängde ned den här matchen under de första 10 minuterna och kunde sedan utan att förta sig gå till halvtidsvila i ledning med 17-11. En som var spelsugen var Anton Lindblom. Han gjorde själv 6 mål och svarade för 7-8 målgivande passningar.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja i det offensiva ser det helt okey ut, men vi släpper alldeles för många bakåt, menar Skogäng.

Den andra halvleken blev om möjligt ännu sämre och underhållningsbarometer slog i källaren. Vi kan på uppsidan konstatera att en spelsugen Elliott Ryderdahl var ett av få glädjeämnen i andra och ser ut att ha en accelererande formkurva i sin comeback efter långtidsskadan.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen vinns tillslut av EHF med 15 bollar och hemmalaget gör hela 40 mål, men 25 insläppta bekräftar säsongens svaga punkt – defensiven. Bara två lag i serien har släppt in fler.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det är inte okey någonstans att släppa 25 bollar i den här matchen, dundrar Skogäng.

– Vi behöver komma upp i rätt nivå gällande det här. Gästerna har problem och inte bara på planen vilket jag tycker återspeglar sig, vi får hoppas att dem har råd och kan fullfölja säsongen.

Enköpings HF – Ljungsbro HF 40–25 (17-11)

Målskyttar,
EHF: Anton Lindblom 11, Max Rydstedt 7, Filip Tapper 6, Adam Skogäng 4, Elliott Ryderdahl 4, Pontus Ramström 4, Joel Eneroth Ädel 3, Erik Widén.

Utvisningar: 1x2min – 1x2min
Publik: 125

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar