EHF bäst i serien!

EHF flög ikapp och förbi Hammarby i Idrottshuset. Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköpings HF tog revansch på Hammarby IF för förlusten i höstas när dem hemmavann med 30-27 (15-9).

EHF hade ett lag som dem inte besegrat i serien denna säsong – Hammarby ”Bajen” IF, men hemma under onsdagskvällen var det inget snack om saken vilka som är bäst i serien.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är två jämna lag som gör det svårt för varandra, så det här var riktigt skönt och bra, myser en nöjd Rickard Bäcklin.

Ja och svårt gjorde ”Bajen” det för hemmalaget inledningsvis där dem gick fram till en 3-0 ledning. Det var ett bra utgrupperat ”Bajen” försvar mot ett segt EHF som mest spelade i sidled offensivt. Hemmalaget lyckas inte gör sitt första mål förrän det är 6,55 spelat då inbytte Filip Eriksson tar en bra attack brett i banan och gör 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Där någonstans så jackar EHF in i matchen för knappa fyra minuter senare är hemmalaget i ledning med 5-4 genom inbytte Filip Tapper som var ohyggligt bra resterande av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

EHF får nu tag i det defensiva och då får också Hampus Wallin den hjälp han behöver i målet, hans tänger nu ned ”Bajen” skyttarna, men nu har EHF stora problem i sitt kontringsspel där man slarvar och slänger bort bollar.

Foto: Kent Lundqvist

Det är helt jämnt fram till det är 17,31 spelat då det är 10-9 till EHF, då kommer explosionen! EHF får ordning på kontringsspelet och kör över ”Bajen” sista delen av halvleken, gästerna försöker med allt för att hitta rätt i sin offensiv. Hemmalaget med Wallin i målet som storspelar och tar bla. en straff i slutskedet nollar ”Bajen” och är i ledning med hela 15-9 i halvtid!

Foto: Kent Lundqvist

– Vi startar som alltid lite segt, där har i kvar att göra, men sedan jobbar vi oss in det här och avslutningen är mycket bra, medger Bäcklin.

Att matchen skulle vara över var det nog många med mig som trodde med tanke på matchbilden under avslutningen av första halvlek. Tyvärr så var nog spelarna i hemmalaget inne på samma linje? Det som presterades i inledningen av den andra halvleken var direkt dåligt! Stackars Jonatan ”Flax” Manros får ingen hjälp alls, trots det så radar han upp klassräddningar.

Foto: Kent Lundqvist

”Bajen” vinner första 5 minuterna med 4-1 och när det är 12,19 spelat av den andra halvleken är det likaläge 19 på tavlan!

Foto: Kent Lundqvist

Det är sista gången ”Bajen” är i poängläge i matchen, för nu vaknar hemmalaget till igen och skapar ett tremålsövertag som man sedan aldrig släpper i en ganska odramatisk avslutning på matchen.

– Har en bra känsla i matchen trots de dippar som kommer och gör att ”Bajen” kan komma tillbaka in i matchen igen, säkert många som tagit timeout, men jag kände mig lugn och killarna är så mogna i spelet och löser det själva, berättar Bäcklin.

Nu har ni besegrat alla lag i serien och är klara seriesegrare.

– Ja, det är en bra känsla och kul för killarna. Vi har jobbat över tid med hela gruppen och alla är med i dag och bidrar och visar upp det vi tror på och kämpar för. Alla med på banan skapar utveckling, så gör vi på träning och så gör vi på match, avslutar en nöjd Bäcklin.

Hammarby IF – Enköpings HF 30-27 (15-9)

Målen,
EHF: Filip Tapper 8, Albin Sandell 4, Anton Lindblom 3, Max Rydstedt 3, Filip Eriksson 3, Mattias Johansson 2, Erik Widén 2, William Klingvall 2, Anton Sörman, Alexander Dujlo, Pontus Ramström.
HIF:
Natanael Blomberg 8, Linus Löngren 5, Patrik Sandberg 3, Henric Hasselstrand 3, Philip Åkerström 2, Felix Wahlberg 2, Adam Hjortenbo 2, Leo Rosendahl 2.

Räddningar:
EHF: 15 (8) 35 %
HIF: 11 (7) 27 %

Spelarbetyg EHF:


Filip Tapper


Filip Eriksson/Anton Lindblom


Albin Sandell/Mathias Johansson

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar