EHF avslutade snyggt!

Foto: Håkan Hagman

Damtrean: Enköpings HF avslutade höstens seriespel med att bortabesegra Örebro.

– Vi började lite ”kännande” då vi inte spelat mot detta lag tidigare och inte visste hur de spelade, berättar EHF-tränaren Jan Jonasson,

Matchen var målfattig och jämn i början tills EHF kopplade greppet med en 8-3 ledning vilket ledde till en timeout från ÖSK. Efter den hade EHF en liten svacka till pausen där det ”bara” var 10-12.

Foto: Håkan Hagman

– Vi hade ett bra snack i pausen och kom ur svackan en bit in i andra halvleken, säger Jonasson.

ÖSK kom reducerade till 11-12, men efter det var det EHF som styrde.

– Då ÖSK blev lite trötta bytte vi in lite vilad snabbhet och drog ifrån. Vi hade endast fyra ”ordinarie” 9:or med oss så niorna fick spela på lite varierande sidor. Vår återvändare, Johanna Sköld, spelade främst på mittnian och klarade det suveränt, konstaterar Jonasson.

Foto: Håkan Hagman

Elin Isberg på högerkanten spelade riktigt bra och tillsammans med Vendela Tapper på samma sida orsakade stora bekymmer för hemmalagets defensiv. Det slutar till slut med en komfortabel seger för EHF.

Foto: Håkan Hagman

– Försvaret funkade, förutom svackan i första, verkligen bra och hela laget visade att de kan spela som ett sammansvetsat lag och hjälpa varandra där det behövs, berömmer EHF-tränaren som summerar:

– Jessica (Gabrielsson) i målet gjorde som vanligt en mycket bra match och Elin (Norell) lyste verkligen då hon hoppade in i andra halvleken med flera avancerade räddningar från 6 meter. Nyckeln till vinsten var att vi spelade som ett lag och alla kämpade från början till slut.

Örebro SK – Enköpings HF 17-28 (10-12)

Målskyttar EHF: Amelie Tapper 8, Elin Isberg 7, Wilja Lawton 3, Lisa Jansson 2, Jennifer Hagman 2, Vendela Tapper, Hanna Karlsson, Anna Landström, Johanna Sköld, Wilma Maurd, Elin Blom.

Utvisningar: 0x2min – 1x2min
Publik: 20

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar