EHF avslutade med en seger!

Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköpings HF stängde säsongen med att bortabesegra IK Bolton med hela 38-24.

– Vi hade kort om manskap (sportlov & sjukdomar) med endast 2mv och 7 utespelare, men vi satte upp riktlinjer för hur vi skulle kunna utnyttja det, snarare än att problematisera det faktumet. Och jag tycker att grabbarna klarade av det på ett alldeles strålande sätt, berättar tränare Rickard Bäcklin.

Vad är det som avgör matchen?

– Vi lät en K6 och en 9m trycka i fasspelen på vunna bakåt, växelvis, – och då vi hade olika spelare som gjorde just det över tid hade Bolton svårt att ”räkna hem” oss. Vi är i attack över hela banan, och har bra målvaktsspel, vilket gör att vi får tryck framåt hela matchen, samtidigt som vi är disciplinerade bakåt (endast 1 varn. t.ex), vilket vi pratat om som en framgångsfaktor. Vi spelar fyndigt framåt och tar för oss i de egna lägena och vi har en period i mitten på andra där vi är ruggigt bra och går från +4 till +11 i protokollet och då kör vi såklart matchen. Vi visar, tycker jag, att vi rättmätigt vunnit serien för att vi har kvalité på alla spelare och kan vara oerhört jobbiga att hantera över hela matcher eftersom vi sällan får kvalitetssänkningar trots, eller när, vi börjar göra byten. William Eriksson kan få ett litet extra plus i kanten, menar Rickard.

Vad händer nu, blir det slutspel för juniorerna?

– Vad som händer nu vet jag faktiskt inte. Vi har sagt att vi tror belastningen blir alltför stor med Stockholm Slutspel också, så det kommer vi att tacka nej till (-99/-00 har div. 1 och -01 spelar [kanske] Stockholm Slutspel och såklart sitt USM). Så för juniorernas del så gör vi bokslut nu, avslutar Rickard.

IK Bolton – Enköpings HF 24-38 (15-9)

Målskyttar: Finns inget rapporterat

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar