EHF avslutade med en ny seger!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF vann programenligt och kontrollerat borta mot HF SIF.

– Det var helt OK. Vi spelade bra hela matchen men hade en period i andra där vi stod för en del tekniska och missade avslut, så att SIF fick komma lite nära, men när vi fick styr på de delarna igen, så kom vi loss, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Att EHF vinner var ganska programenligt, men det skall göras också.

– Matchplanen satt till fullo, och det blev ett bra flöde på offensiven igen med Adam Skogäng på plats. Han hittade snabbt lösningen, och det fick vi bra betalt på.

Med det spelet så öppnar sig fler möjligheter i spelet med boll.

– Vi kom åt våra m6 (linjespelare) mycket mer än tidigare; och det är extra roligt då vi lagt tid på det i veckans förberedelser.

Defensivt var det inte prickfritt, men tillräckligt bra för att störa och ha koll på hemmalaget.

– Kanske att vi kan önska lite mer i egen zon 3 centralt bakåt, där Gustav Wedholm/Joel Eneroth Ädel fick bilda par då Elliott Ryderdahl vaknade sjuk, men det är på inga sett okunnigt, mer att synken inte sitter pga. relativt ny komposition. Vi är kreativa och gruppen löser saker bra utifrån de ramar vi satt upp – och då är vi bra.

Att EHF var det bättre laget och vann rättvist råder inga som helst tvivel och EHF kan nu ta speluppehåll över helgerna med ett gott resultat.

– Jag tycker vi är det bättre laget rakt igenom; och leder från minut 1, och i mål. Alla i spel relativt mycket; och alla bidrar, det är alltid kul, avslutar Bäcklin.

 

HF SIF – Enköpings HF 27-31 (16-19)

Målskyttar,

EHF: Viktor Berg Von Linde 9, Adam Skogäng 4, Gustav Wedholm 4, Albin Sandell 3, Joel Eneroth Ädel 2, William Klingvall 2, Albin Sköld 2, Jakob Hammar 2, Gustav Odeheim, Anton Segersten, Teo Rydstedt.

Utvisningar: 2x2min – 3x2min

Publik: 65

Tabell & övriga resultat >>>

Lämna ett svar