Eftersnack Herrfotboll!

Det närmar sig bokslut i traktens serier och det är fortsatt få lag som är med och hotar på allvar om en serieseger eller avancemang.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Herrtvåan:

Med fem omgångar kvar är det fortsatt ett utsatt läge för ESK, vilket det inte borde vara sett till den kvalité som finns i truppen. Även om segern i senaste omgången borta mot Sundbyberg gav en smula andrum så behövs det nog minst sex poäng till för att det skall kännas som att kontraktet är säkrat. IFK Mora borta på lördag blir så klart en av nyckelmatcherna och FC Gute hemma. Att man dessutom har tre av de fem återstående omgångarna hemma är också till laget fördel. Nu ser det också ganska hyggligt ut på skadelistan. Andreas ”Tosse” Larssons skada är så klart olycklig, men det är inget som är av i knät så kanske 14 dagar kan räcka för att han skall vara i spel igen? Känslan är att ESK fixar detta.

ESK spelar i nästa omgång borta mot IFK Mora: Lördag 16:00 på Prästholmen.

Herrtrean:

Fanna BK har säkrat minst en kvalplats men mycket talar för serieseger med tre omgångar kvar att spela. Vinst i kommande omgång borta mot Västerås IK och saken är klar då man har sex poäng tillgodo och +14 mål. Annars har man två omgångar till att fixa seriesegern på med Värtan borta som verkar ha lagt ned säsongen och Kerburan hemma i sista omgången. Känslan är att man fixar seriesegern och avancemanget redan på lördag.

FBK spelar i nästa omgång borta mot Västerås IK: Lördag 14:00 på Apalby IP.

Herrfyran:

Håbo FF säkrade i förra omgången tredjeplatsen i serien och kan inte göra mer – tyvärr. Att knäppa Serieledande FC Arlanda och se till att spräcka deras förlustnolla på lördag borde ju såklart vara tillräckligt för att ändå hålla tävlingstarmen på rätt ställe.

Nästa uppgift som väntar HFF är tabellettan FC Arlanda på lördag: 16:00 på Björkvallen.

Herrfemman:

Syrianska FF har ändå fortsatt chansen på en tredjeplats i serien med fyra omgångar kvar att spela, men har det inte i egna händer. Många resultat skall ramla in för laget och samtidigt skall men vinna allt som är kvar. Visst kan man göra det, men jag tror ändå inte att det räcker. Blir bäst i stan och det är ju ändå en lite tröst.

Södra Trögds IK fortsätter att traggla i serien och man är fortsatt indragna i bottenstriden. Visst man har lite andrum med 4p ned till Tierps IF under strecket, men det är som sagt 12p kvar att spela om så allt för säker kan man inte vara även om det ser bra ut just nu. Räddningsplankan finns i sista omgången då man möter tabelljumbon IK Rex och 3p till tror jag räcker för ett nytt kontrakt. Kanske kan man redan i de två kommande derbyna mot SK Elvan eller Syrianska FF knipa trepoäng? Känslan är att man fixar det här och spelar div.5 även kommande säsong.

SK Elvan har tappat vår-formen som troligen ligger kvar på någon solstol på någon skön semesterort. Hösten har varit en bedrövelse för laget som bara har inkasserat 4p så här långt. Marginalen har krympt till 5p ned till degradering med fyra omgångar kvar att spela och som spelet sett ut så är det inte mycket att vifta med. Tierp borta i sista omgången kan komma att bli en rysare? 3p till och biffen är klar vilket jag tror och hoppas att man klarar.

Herrsexan:

Örsundsbro IF är höstens stora besvikelse. Har tappat en tillsynes betryggande serieledning efter en minst sagt svag höst så här långt. Nu är man tabelltrea och har fyra poäng upp till Märsta och EIS som är i topp på samma poäng. Man är också jaga bakifrån av tabellfyran Knivsta som bara är 1p bakom med tre omgångar kvar att spela. Man har dock Märsta kvar att möte, men får ställa sitt hopp till andra om man skall kunna nypa en plats i topp.

Enköpings IS har gått från klarhet till klarhet och det som absolut imponerar bortsett från att man är obesegrade efter uppehållet fort ordentlig fart på målskyttet. 27 gjorda på 6 matcher ger ett snitt på hela 4,5 per match! Nu är man på en andraplats i serien på samma poäng som Märsta, men med sämre målskillnad (-5).   Allt kommer att avgöras i sista omgången 29/9 då EIS tar emot Märsta hemma på Enavallen är mitt tips och jag tror att EIS spelar i div.5 kommande säsong.

Härnevi BK har inte fått det att stämma med det kollektiva ansvaret i truppen som vacklat betänkligt med träningsnärvaron och det har kostat laget en plats i toppen. Visst kan man om man får till det som senast då man högst troligt spelade bort ÖIF från chansen att vinna serien med att vinna derbyt. Men man är i ingenmansland och blir kvar där.

Bålsta Sanering FC är hobbylaget som gjort vad man kan kräva av dem. Säkrat kontrakt och en plats på den undre halvan, men kan i varje match vinna mot alla om alla är på plats och dom vill tävla.

IK Nordia gör en säsong som bara är att glömma. Har en trupp som absolut inte skall husera på den undre halvan. Kom helt fel in i säsongen och får ladda om för s2020 och då tror jag det kan hände grejor.

Simma Lugnt!


Anders Löfgren

Lämna ett svar