Eftersnack Damer!

Damerna i trakten ligger överlag ganska skrynkligt till och det ser ut att bli en del degraderingar.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


Nej det här är inte en bra säsong för ESK som i dagsläget är med ena skon ur Damettan. Det har svajat för mycket för att det skall känns troligt att laget skall ta sig ur den knipan man är i just nu. Att man dessutom inte kan mönstra det bästa man har i de viktiga matcherna fäller såklart ett stort avgörande. Nu med fyra omgångar kvar att spela så behöver ESK ta 10 poäng mer än Hille IF & Bele Barkarby IF som just nu är på säker mark och 9p mer än Sollentuna som är just under strecket för att klara ett nytt kontrakt. Jag ser det som en näst intill omöjlig uppgift då man har både har tabellettan och fyran kvar att möta. Tyvärr ser det lika illa ut för Utvecklings-laget i Div.4 som är tabelljumbo och är 8p efter med tre omgångar kvar att spela.

Övrigt i Serien:
Det ser ut att bli en uppgörelse mellan en trio om seriesegern. Sandviken 47p, Bollstanäs 46p och för mig överraskningen GUSK på 45p.

På måndag 19:00 väntar tabellfyran Västerås BK 30 hemma på Enavallen för ESK.

Damtrean:

Jag kan bara skaka på huvudet gällande den här serien. Både Fanna BK och Håbo FF briljerar i sina bästa stunder, men det är också riktigt dåligt när det är dåligt.

Fanna BK har under hösten svajat lika mycket i sina prestationer som under våren då man hade 7p på kontot. Nu på hösten har laget tagit två segrar och inkasserat två förluster. Tierp borta 0-4 var en besvikelse såklart då man spelade 2-2 hemma, men Östhammar 1-4 ett fall framåt då man föll med hela 0-8 under våren. Man har ett lag på pappret som talar för en placering högre upp i serien, men saknar ”som sagt” stabiliteten för att avancera under de sista fyra omgångarna, kanske någon placering med tabellsexa är rimligt.

Håbo FF har ett ungt lovande lag blandat med en smula äldre spelare som borde vara med i mellanskiktet. Så blev det inte då man inte alls svarat på de krav som ställs för en sådan placering. Att man lämnar WO är rent ut sagt bedrövligt. Nu ser framtiden för truppen mycket ljus ut och man kan bara hoppas att det lama inryck de äldre spelarna lämnat i ansvarstagande inte smittar av sig (gäller som vanligt inte alla). Man klara kontraktet och får ta omtag är min vila gissning.

Damfemman:

Denna säsong har vi glädjande två lag i serien med Härnevi BK och Örsundsbro IF.

Härnevi BK har tyvärr spelat bort sina chanser att hänga på i den absoluta toppen av serien efter att ha spelat kryss borta mot Östhammars SK. Nu är det fem omgångar kvar att spela och laget är 8p bakom serieledande Ullfors IK. Har så här långt ändå gjort en strålande säsong och man kan fortsatt jaga en andra plats i serien. Vann derbyt igår hemma mot Örsundsbro IK med 1-0 (mer om den matchen i separat artikel senare).

Örsundsbro IF har efter en trevande start på säsongen under våren spottat upp sig. Det lossnade rejält när man skrotade Morgongåva SK i juni och vann med 5-0. Har efter det tagit 14p av sina 15 inspelade poäng.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

 

Lämna ett svar