Eftersnack!

Hösten kan bli mycket spännande för traktens fotbolls lok där två av tre visade att man är på rätt spår.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


Efter att ha avslutat mycket positivt innan sommaruppehållet trodde jag på att ESK skulle ta poäng borta mot Sandviken. Tyvärr, måste jag säga, så fick laget det inte att stämma över 90 minuter. Det är ok att ta med sig 45 bra minuter till nästa match, men det som måste gälla är här och nu, inte sedan. På med blåstället och jaga poäng oavsett hur det ser ut. Nu till helgen väntar en ny tuff utmaning borta mot Gefle som vann det första mötet med hela 7-1. Då gav ESK bort matchen med att släppa in billiga mål. Poäng skulle kännas bra då Avesta och Korsnäs som jaga närmast bakom nedanför degraderingsstrecket möter varandra.

Herrtrean:

Uppåt värre i herrtrean då båda lagen vann i omstarten efter sommaruppehållet.

ESK befäster sin position som tabelletta efter att ha hemmabesegrat tabelljumbon Uppsala-Kurd FK med hela 7-0. Många saker som är positiva i matchen, trots ett tillsynes svagt motstånd. 7 gjorda mål och Jonathan Böckert gjorde fyra av dem. Otroligt viktigt att laget får fram en som kan göra de där målen som skadade Jonatan Åhlin skulle ha gjort, eller som man kan spekulera i att han skulle ha gjort. Det kan bli tungan på vågen nu när serien går in i ett mer avgörande skede. Att hålla nollan är en annan faktor, bra att skaffa sig goda vanor 😊. Nu väntar två sexpoängsmatcher, hemma på lördag då tabellfyran Vallentuna (9p efter ESK) kommer på besök. Sedan väntar tabelltvåan Märsta (6p efter ESK). Dubbla vinster och det är bäddat för en mycket trevlig höst! Nu är dessutom Viktor Wernersson spelklar!

Håbo FF fick en smakstart då laget skrällvann hemma mot tabelltvåan (inför omg.13) IK Franke. Tränare Alexander Edstein var inte lika överraskad. – Tycker vi har kunnandet för att kunna slå alla lag i serien när vi får till det, men det är ett måste med att hålla ihop organisationen som vi gjorde nu.

Så kanske det är, men det var ändå en skräll och framför allt viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt. Ja, så är det. HFF har satt sig i en onödig position, men jag tror och hoppas på att det nu lyfter och att man i nästa omgång ger sig själva den arbetsro man kan behöva genom att hemmabesegra Heby på lördag som ligger närmast före i tabellen med 1 poäng tillgodo.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar