Eftersnack!

Det ser mycket bra och kul ut på herrsidan medans det fortsatt ser ganska dystert ut på damsidan gällande traktens fotboll.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


Det blåser inga positiva vindar konstaterade tränare Lovisa Delby efter en ny svidande brakförlust i damettan för ESK. Den här gången var det tyvärr mot ett lag som man på förhand skulle ha en poängchans, men Rimbo var det effektivare, bättre laget och vann rättvist. Men! 1-6? Vad är det som händer? Förklaringen är ganska enkel, saknades gjorde Ina Burström, Frida Andersson och Sara Andersson Valencia vilket är för tungt. Nu måste något drastiskt ske om man över huvud taget skall ha en chans att klara sig kvar i damettan, eller skall man det? Ja som det ser ut nu så är man inte ett lag för denna nivå. Positivt, även om jag inte gillar det då dem är för unga (15år) för seniorspel, var det intryck ungdomarna Ida Andersson & Rebecca Hemlin gav i matchen mot Rimbo.

Damer div.2:

Spelar laget så här är jag inte orolig, dem klarar nytt kontrakt. Det som dock spökar är att man högst troligt inte kommer att kunna konservera det spelet man visade upp hemma mot tabellfyran Forsby då man inte kommer ha samma spelare från gång till annan av olika anledningar. Trots förlust så var det med en smak av glädje, kamp och vilja som ger ett hopp och en grön tumme denna gång.

Damer div.3:

Höjden av orättvist resultat kom i lördagens hemmamatch mot Rosersberg. Kan bara förklaras med naivt spel i korta sekvenser som blev förödande. Det är väl det som är orutin för nivån? Ja, nu är det dock bråttom att acklimatisera sig för tåget har börjat rulla och är i slutet av perrongen. Nu är det ju ingen fara för att man skall åka ur div.3 om jag fattat det hela rätt då Gusk & Söderfors dragit sig ur serien, div.3 hm … Tuff avslutning innan solkräm, havet, kalla drycker och glass med Danmark borta, skräll på gång? Ja kanske.

Herrtrean:

Uppåt värre i herrtrean då båda lagen fortsätter att vinna. Båda lagen vann svåra bortamatcher, men hanterade det både bra och imponerande. På förhand var en till två poäng ett gott resultat och nu blev det sex poäng!

ESK befäster sin position som tabelletta efter att ha segrat mot den gamla borta antagonisten – VSK. Visst, tränare Martin Andersson gjorde och gör vad han kan och förväntas för att tona ned läget i tabellen och tonen inför omgångens bortamatch, den gick i varje fall inte jag på 😊 Med emfas skrotade laget VSK under den första halvleken och påvisade att man är på sin plats högst upp i serien, obesegrade dessutom. Det är VM fotboll, men jag erkänner – jag ser mer fram emot torsdagens toppmatch på Enavallen mot Franke än en match i grupp C eller D. Idiotförklaras säkert av många läsare, men jag tar det 😉.

Håbo FF med nye tränaren Alexander Edstein har fått en smakstart på det nya förhållandet. Två raka segrar nu och lite arbetsro. Segern borta mot FC Arlanda var för mig en smula överraskande då jag såg dem mot ESK och trodde på svårigheter för HFF, men poängchans. Nu fattar jag bättre, HFF är på uppgång och är i en mycket positiv spiral som med största sannolikhet kommer betyda att när laget kliver in i månad 7 är man på säker mark och kan ta uppehåll med en skaplig tuppkam.

Herrfyran:

FBK gillar inte att spela mot Kåre det är en sak som är lika säker som att det blir onsdag imorgon. Att man dessutom kostar på sig lyxen att inte vara 100 % påkopplade när det var dags för match gör ju inte uppgiften lättare. Samma fenomen i båda matcherna? Kan tycka att laget är för bra för att ta 2-10 på två matcher mot Kåre. Nu får laget svara och svara ordentligt på söndag hemma mot IFK Uppsala annars tycker jag att man kan ställa in sommarsemestern för truppen.

Herrfemman:

Två lag går som tåget, ett lag svajar och ett lag är redan nu ur serien. Dessutom kommer ett svar på tal.

Södra Trögds IK är derbykungar och det cementerade man hemma mot HFF då man vann plätt lätt med 9-0. Det var förvisso inget skräckinjagande motstånd, men 9-0 och skärpan i 75 minuter visar ändå att man håller klass. Nu är laget tre poäng ifrån toppen av serien, vilket i mitt tycke är onödigt. Jag nöjer mig med att åberopa Börje 😉 Nu kommer ett nytt derby i veckan mot tabelljumbon EIS och här är man skyldig att ta en trea. Sedan kommer lagets stora hinder – sommaruppehållet. Hur kommer man hantera den ledigheten? Ja det kommer vara skillnad på framgång eller inte.

SK Elvan gjorde vad man kunde mot seriens i särklass tråkigaste lag – Skuttunge SK. Att dem ligger i toppen i serien är ett fiasko för fotbollen. Elvan får slicka såren och hoppas på att få med sig en seger i sista omgången i veckan mot HFF och komma igen till hösten.

Syrianska FF vann programenligt mot Börje. Ny utmaning den 27:e då det är seriefinal hemma mot tråkgänget Skuttunge SK, 19:00 på Korsängen. Vinst då och tom jag börjar tro på en serieseger för nykomlingen.

Enköpings IS är i botten för att stanna, det finns inget – absolut inget som talar för något annat. Ny förlust borta mot Vattholma där man kom till start med endast 11 spelare, vilket understryker min övertygelse om en konstant bottenplacering.

Heja Sverige!

Anders Löfgren

One Response to Eftersnack!

Lämna ett svar