Eftersnack!

Nu är det nära halvtidsvila och det intensifieras med matchandet där lagen går ganska som förväntat, men ett par överraskningar finna det.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

ESK inkasserade en budgeterad förlust borta mot tabellettan Bollstanäs SK. Det är väl inget att snacka om egentligen, men 0-10 var stora siffror. Första halvlek var bra men den andra höll inte alls måttet. 6 poäng på kontot och en plats under det negativa strecket med tre omgångar kvar att spela innan sommaruppehållet med Rimbo hemma, Gusk borta och avslutningsvis Gustafs hemma. Det borde inte var någon skräckfilmsupplevelse för ESK och kan man nu mobilisera så är det rimligt med 6 av 9 möjliga poäng och dem tar laget på hemmaplan.

Damer div.2:

Tongångarna är positiva men fakta är fakta. FBK har idag inte ett lag för div.2. vid matchtillfällen. Eller jo om alla spelade. Nu är inte verkligheten den och vi kan nog inte hoppas på den uttalade målsättningen att det skall lossna i höst. Hoppas jag har fel. En match kvar innan serien vänder och det är hemma mot Forsby på torsdag, vinst där och kanske?

Damer div.3:

Jomen så ja. Nu visade HFF äntligen att man kan vara med och leka på den här nivån. Laget skakade om tabelltvåan Östervåla rejält på bortaplan och gör 4:a mål vilket normalt borde räcka för en plätt lätt seger. Nu är det inte så då man fortsatt är för generösa defensivt. Nu hittade kanske tränare Henrik Norell svaret i den här matchen med Emma Widström & Josefin Sundström som backar? En match kvar innan det vänder och kanske laget tar en välbehövlig seger hemma mot nästjumbon Rosersberg på lördag.

Herrtrean:

Uppåt värre i herrtrean då båda lagen vann i denna omgång och det efter imponerande insatser och prestationer.

ESK kan numera titulera sig själva som serieledare efter seger i en mycket svårspelad hemmamatch mot FC Arlanda. Styrkan hos laget just nu är att man hittar olika vägar att vinna matcher, nu är det inte bara spela sig fram med teknik och kunskap utan Martin har nu lyckats förflytta laget till kampen, vilket absolut avgjorde denna match. Kan ESK nu mobilisera och inte tappa kraft och fart under de sista omgångarna innan uppehållet som förra säsongen då laget vann de tre sista omgångarna, 2-0 Österåker, 3-0 Heby och 4-0 på IFK Uppsala, så kommer man fortsatt vara serieledare när man tar på sig flippfloppen och tar sig en kort men välbehövlig vila. Vaksala, Franke och Heby väntar.

Håbo FF med nye tränaren Alexander Edstein fick till en mycket bra genomförd match hemma på Björkvallen och tre sköna och välbehövliga poäng på kontot. Laget sökte en bra defensiv organisation och lyckades riktigt bra och nollade gästande Kungsängen. Nu väntar två avslutande omgångar innan serien vänder och här är det poängchans i båda fallen. FC Arlanda borta, Vaksala SK hemma. Kan man inkassera 6 poäng så ger man sig själva en smula arbetsro och kan man dessutom vinna borta mot Uppsala Kurd FK innan man tar sommaruppehåll så kan man ta ledigt med en bra känsla och unna sig en glass extra.

Herrfyran:

Haven and Hell, så kan man enklast förklara FBK. I den senaste omgången åker laget upp och skakar om serieledande Brottby rejält. Med ett bra och taktiskt riktigt spel får man till det över 91 minuter, men en kvittering på stopptid kostar poäng. Det är just det. Laget släpper in mål i sista minuterna i hälften (5 av 11) av matcherna i serien så här långt! Ja, det är en bra prestation att ta poäng borta mot BSK, det fattar jag med, men ändå. Skall man ta det där steget och bli ett topplag i fyran så är det just sådan här matcher man skall och bör vinna. Nu har FBK ändå toppkänning när serien vänder och man har tre stycken, i mina ögon, vinstmatcher framför sig innan sommaruppehållet. 9 poäng och man positionerar sig för att på allvar vara med i höst.

Herrfemman:

Lite skit får inte dra ned betyget för traktens lag i denna serie. Tre av fyra är vinnare och den fjärde är en jätteloser.

Södra Trögds IK är laget som man inte blir klok på. Hur kan man torska med 2-4 mot Börje hemma och sedan montera  ned tabelltvåan Skuttunge på bortaplan och vinna med 4-2? Kan man nu få ihop det här över två raka derbyn så skall det ändå se ganska bra ut inför höstens avslutning av serien.

SK Elvan torskade derbyt mot Syrianska och fick sedan inrikta sig på att jobba sig ur bottenträsket. Känsla är att laget nu har i varje fall efter kryss med City och en bra och skön seger borta mot Börje. Nu blir det tuffare tag på fredag med Skuttunge hemma innan man avslutar med Håbo FF hemma före sommaruppehållet. Sex poäng vore både roligt och bra för serien.

Syrianska FF vann vägskälsderbyt mot Elvan och har mycket riktigt vandrat upp i toppen av tabellen. Tabelltvåa efter 10 spelade omgångar som nykomlingar imponerar såklart. Styrkan ligger i det offensiva spelet där man gör överlägset mest mål i serien (30) och kan man nu sluta bjucka på mål här och där kan det bära hela vägen. Två matcher kvar innan uppehållet och matchen hemma mot Skuttunge kommer vara lite av vägvisare för hösten.

Enköpings IS har fortsatt problem, stora problem med det mesta tyvärr. Nu har man ändå höjt sig en smula i spelet och har börjat göra mål, men uppträdandet stör och kommer vara ett problem för laget med onödiga gula och röda kort. Nä, jag är övertygad om att det är div.6 nästa år om inte krafttag tas gällande ordning & uppförande.

Simma Lugnt!


Anders Löfgren

One Response to Eftersnack!

Lämna ett svar