Eftersnack!

Efterlängtade trepoängare skramlar in samtidigt som värdefulla poäng förloras i onödan.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


ESK inkasserade sin andra seger i Damettan hemma mot Bälinge IF. Det var stor show av Cheyenne Spade som bjöd på fyra karameller och det kunde varit mer. De målen skickade upp Cheyenne upp i toppen av seriens skytteliga. Det är vi ju lite bortskämda med historiskt – Ina Burström och Beata Olsson för att ta två exempel. Det som var det viktiga var såklart poängskörden som fördubblades och man är över det negativa strecket. Nu har laget ett behövligt speluppehåll fram till nästa omgång den 6/6 borta mot Selånger. Nu kan man se till att få de flesta i speldugligt skick igen.

Damer div.2:

Tongångarna är positiva och spelet blir bättre och bättre, men resultaten påvisar vart laget är just nu. Det som är intressant och gör att jag ändå tror på tränare Lennart Ramstedt när han säger att laget kommer klara kontraktet med en bra höst är att det nu börjar återkomma spelare för nivån. Rebecca Sandbring och Josefine Thörnlunds återkomst kommer att betyda massor för den i övrigt tunna trupp. Kanske är det fler på väg tillbaka?

Damer div.3:

90 minuter? Ja det krävs spel i hela matcher om det skall börja rulla in poäng på kontot för Håbo FF. Det är fortsatt så att laget är utan poäng och har ”bara” gjort 3 mål på fyra omgångar. Nu är jag inte helt 100 men det ser dock ut som att laget inte behöver oroa sig för att åka ur serien då två lag redan dragit sig ur div.3…

Herrtrean:

Onödiga poängtapp för båda våra lag från trakten i herrtrean, tyvärr! Det är trist ur många aspekter och den givna är ju såklart jakten en serieseger. Utöver det så är det ju snart dags för ett av säsongens hetaste derby mellan Håbo FF & ESK som spelas på Björkvallen under nationaldagen.

ESK är fortsatt ett topplag i serien, men att man ger bort poäng hemma mot nykomlingen Kungsängen var i varje fall för mig en smula förvånande. Tror också att det på förhand var budgeterat med en trepoängare. Poängen var onödigt tapp och mållösa ger en oro, eller …

Håbo FF har ju spelet i mångt och mycket, men om man inte tar betalt blir det snart tunt på kontot. 12 poäng borde man haft på det kontot och har nu bara 7? Som jag ser det så är det 17 insläppta som skall oroa, det är bara Uppsala-Kurd FK som är sämre på 22. Gjorda 12 är ok men inte mer. Glädjande nu är att Erik Jansson är i speldugligt skick och kan komma in och bidra med den energi som laget behöver.

Herrfyran:

Äntligen fick Fanna BK visa hemmapubliken vad dem kan och hur dem vill spela sin fotboll. Med en bra och genomtänkt spelplan kunde laget komma igång med sina kombinationer i spelet med boll och det defensiva spelet utan boll var näst intill pricksfritt. Att man nu fick med sig en bra seger på hemmaplan var viktig och kommer vara fortsatt viktigt om man inte skall riskera att hamna på fel sidan i serien.

Herrfemman:

Det fortsätter på inslagen linje med många om budet i jakten på seriesegern.

Södra Trögds IK är fortsatt obesegrade efter sju omgångar och har nu även två raka derby segrar i bagaget. Det har även gjort att man nu kan stoltsera med att vara bästa laget från trakten i serien på en tredjeplats med 4 poäng upp till serieledande IFK Uppsala. Men skall man vara kvar där så är det nog bästa att man ser till att vinna andra matcher än derbyn.

SK Elvan har skrapat ihop 8 poäng så här långt och det är lite för skralt kan jag tycka. Senast så tappade laget matchen och poäng under de sista minuterna. Det är smått överraskande då man förfogar över ett så rutinerat lag? Jag vill påstå att derbyt imorgon fredag kommer bli lite av ett avgörande för vart den här säsongen skall ta vägen.

Enköpings IS har problem, stora problem med det mesta tyvärr. Det är ett lag i spillror och man har vare sig lycktas ta poäng eller gjort ett enda mål på sju omgångar. Lita samma här som med FBK Dam, tålamod så kanske hösten kan bli en positiv överraskning?

Syrianska FF föll i derbyt mot Trögden på Trögdsvallen där tydligen underlaget spelade laget ett spratt. 12 poäng och tabellfyra efter 7 spelade omgångar måste nog ändå som nykomlingar vara helt ok. Nu väntar, som jag skrev ovan, ett viktigt derby hemma på fredag som kommer vara avgörande för vart den här säsongen tar vägen.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar