Eftersnack!

Ibland kommer olika saker mer efterlängtat än andra och helgen som gick bjöd på viktiga segra tillsammans med nya sura förluster.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


ESK fick så äntligen inkassera sin första seger i Damettan hemma mot Korsnäs. Det var en påtaglig lättnad hos spelarna och ledarna efter matchen, med all rätt. Det har tyvärr kastats mycket paj bakom kulisserna, vilket aldrig är bra eller speciellt nödvändiga. Konkret och befogad kritik är en annan sak, men rena personangrepp är ALDRIG okey. ESK visade upp ett spel som vi inte fått se tidigare denna säsong och kanske var det proppen som gick nu? Vi får hoppas det! Ina Burström var rena fröjden att se, lite som ett ko-utsläpp i maj 😊Nu var hon långt ifrån ensam att visa en accelererande formkurva, hela laget kvitterade ut den biljetten och det lovar mycket gott för fortsättningen av seriespelet. Smolk i bägaren var såklart knäskadan på Kajsa Hall Wistling.

Damer div.2:


Tongångarna är positiva men resultaten vill inte landa och det är som jag sagt tidigare – mer väntat än oväntat, eller det är vad jag tror. Att man vill vinna matcher är hedersamt, det handlar ju ändå om det på div.2 nivå. Spännande att spelare som Rebecca Sandbring återvänder i spel, kanske fler är på väg? Hoppas!

Damer div.3:


Balklänningen är fortsatt för stor för HFF. Ny förlust, men det som oroar en smula är att man inte är effektivare. Chanser har skapats, men laget tar dåligt betalt. Det i kombo med att man sedan bjuckar på enkla mål är aldrig bra och kan föga läggas på nykomlingskontot. En kvalitetsskärpning är ett måste om man skall börja ta poäng.

Herrtrean:


Serien fortsätter att underhålla och det har utvecklats till ett getingbo med många om jakten på honungen.

Nu är det cementerat att ESK kommer att vara ett topplag även i år, men känslan är att det kan hålla hela vägen. Visst det är tidigt på säsongen, men det man skall komma ihåg i den debatten är att ESK kommer bli bättre & bättre, det är ju inga dussin lirare som är på listan över skadade osv…! Man kan ju lugnt säga att spelare som Jonathan Böckert varit en riktig injektion i laget, se bara på Patrick Lundemo!

Håbo FF har på något sätt kvitterat ut att man blir laget som alla skall vara oroliga för i serien, men bara när de själva vill. Man fortsätter att blanda i prestation och insats. Den sistnämnda är en smula förvånande på den här nivån. Kan ju tycka att man skall kunna vara påkopplad och göra insatsen i varje match i div.3? Det skulle kunna räcka långt för laget med den grundprestanda det unga laget besitter. Nu tog man en poäng borta not topplaget Märsta i denna omgång och det var bra, nu är det frågan om man konservera spelet och inställningen till uppgiften över tid eller om vi får vänja oss med årets berg & dalbana?

Herrfyran:


Det finns olika vägar att hitta fram till segrar och den FBK hittade i denna omgång som ger kontakt med toppen av serien var inte snygg, bra eller förtjänstfull. Man riktigt såg på spelarna hur mycket dem ville visa hemmapubliken hur bra dem kan vara, men tyvärr så yttrade det sig i soloförsök till prestationer där man var alldeles för heta på att hitta dem avgörande lösningarna i spelet. Man kan summerade det med att det kollektiva spelet fick stryka på foten i denna match. FBK blixtrade till och visade upp ett kollektivt tänk och spel. Det gav också matchens enda mål och då kan jag inte förstå att man inte fortsätter att spela så? Ja ja en seger är en seger och nu är man som sagt med  i racet i toppen av serien.

Herrfemman:

Det fortsätter på inslagen linje med många om budet i jakten på seriesegern.

Södra Trögds IK är fortsatt obesegrade efter fem omgångar, men fyra raka kryss är inte bra alls. Den här gången var det dessutom med ett spel som egentligen inte var värt ett skvatt och det oroar kan man lugnt säga, jag har ju tippat STIK i toppen.

SK Elvan är där jag tippat att dem skall vara och med den moral man visar i den här omgången blir man svåra att tass med. Avslutningen i den här omgången där man är uträknade och egentligen utspelade med 10 kvar talade inte för några poäng. Då reser sig laget och visar varför man kan slå eller ta poäng av alla lag i serien – imponerande!

Enköpings IS har inte gjort mål på fem omgångar och inte vunnit en enda match. Kan bara konstatera att det inte ser bra ut och uppträdandet på planen är allt annat än okey, men har en lagkapten som ser ut som att han sålt smöret och tappat pengarna och hissar ned flaggan och ställer sig sist kön i kampen om poäng för sitt EIS? Allvarligt, är detta det bästa man har att sätta in som fanbärare av matchtröjan och som skall gå i bräschen för klubbens representationslag? Det ser inte bra ut alls och nu krävs det krafttag om man skall reda ut det här annars är det hissen ned en våning med stor sannolikhet.

Syrianska FF visade en ny sida som kan komma att fälla ett stort avgörande om dem skall vara i toppen eller bli ett lag i mellanskiktet av serien. Att komma tillbaka som dem gjorde efter den starten med 0-2 underläge och vinna med 3-2, den såg jag inte komma. Att Markus Ahosson dessutom fått riktig fart på målskyttet ser jag som ett stort plus i kanten.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar