Eftersnack!

Traktens fotboll dribblar vidare med blandade resultat där säsongen ser ut att kunna bli ganska intressant.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


ESK fick inkassera sin fjärde raka förlust i Damettan borta med hela 1-4 mot Bele-Barkarby. ESK har det fortsatt jobbigt i det kollektiva, men det som oroar mest kanske är att man inte orkar prestera i 90 minuter. Påtagligt är också att man släpar i det individuella som passningsspelet, det behöver upp i nivå om det skall bli poäng.  Tre poäng hemma på torsdag mot Korsnäs är nog ett måste om man inte skall förankras i botten av serien.

Damer div.2:


Ett fall framåt, men ny förlust för Fanna. Laget har en rejäl uppförsbacke och kommer få slita för varje poäng. Tränare Lennart ”Ramen Ramstedt säger själv att han tror på en snar utveckling och att poängen skall börja trilla in på kontot. Tror dock inte det blir några före sommaren, hoppas jag har fel.

Damer div.3:


Att laget är på en ny nivå och att HFF inte riktigt vuxit i balklänningen är nog bara som väntat. Det kommer vara ett par jobbiga omgångar som ny på jobbet, men här tror jag man snart får fart på dansskorna och kommer gunga hem poäng.

Herrtrean:
Inför säsongen så trodde jag att herrfemman i trakten skulle bli den mest intressanta och roligaste serien 2018, så här långt har jag haft fel. Herrtrean har tagit över den titeln och leverera omgång efter omgång rafflande resultat som bjuder på massor av känsloyttringar.

ESK är i zonen och är tydligen omöjliga att besegra just nu! Trots att man är nere i brygga så reser man sig på 9 och vänder hemma mot tabellettan & obesegrade Märsta och vinner med 3-2. Visst man kan lägga krut på att ESK inte stänger matchen i den första halvleken eller att man vinner matchen, men det jag vill hissa är moralen i laget! Wow! Nu har man en ny situation att hantera, favoriter i kommande matcher som på måndag borta mot Västerås IK. Hur kommer laget hantera detta?

Håbo FF blir man inte klok på, dominerar i två matcher och katastrof i två matcher. Senast var det katastrof kan jag tycka hemma mot Vallentuna. Visst, man möter ett bra lag som skall vara med i toppen men det har egentligen ingen med den egna insatsen att göra. Att förlora matcher kan man göra, men att ge bort poäng för att man inte är påkopplad för match är inte okey på den här nivån. Ny tuff uppgift i helgen borta mot Märsta IK, då behövs en markant uppryckning om HFF skall ha en skugga av en chans på poäng.

Herrfyran:


89 minuter är ingen match! FBK står upp, gör en bra taktisk match, men ger bort två poäng i slutminuten? Ja, det håller såklart inte om man vill vara på den övre halvan i Herrfyran. Det är bevisligen så att laget har spelet men inte förmågan att vinna matcher.

Herrfemman:


Ett getingbo kan vi nu fastslå att denna serie är och kommer vara hela säsongen. Dock så kommer den också delas upp i två delar. En stor med 9 lag som kommer vara med och slåss om topplaceringarna och tre lag som kommer göra upp om att hänga kvar. Hinden, HFF 2 och EIS kommer göra upp om det nya kontraktet och alla andra om en plats bland topp 3.

Södra Trögds IK är fortsatt obesegrade efter fyra omgångar, men tre raka kryss är inte bra alls. Man räddar dessutom poäng i de två senaste matcherna i slutskedet av matcherna. Tre poäng är ett måste på söndag om man vill  vara med att dra denna serie i toppen.

SK Elvan klättrar upp i serien och är nu bara tre poäng ifrån serieledning! Inte överraskad faktiskt, har sagt det tidigare och säger igen – Se upp! Laget är så pass bra att man skall vara med och hugga, kanske inte vara ett lok i serien. Segern mot Hinden i denna omgång kanske inte är en fjäder i hatten, men det är en trepoängare som kan komma att fälla stort avgörande när vi stänger boken i höst.

Enköpings IS har inte gjort mål på de fyra inledande omgångarna? Känns bara fånigt att poängtera vad som är viktigt och inte, gör man inte mål vinner man inte matcher, så enkelt är det. Ingen bra känsla här längre, det ser inte bra ut och laget ser ut att vika sig istället för att knyta näven.

Syrianska FF åkte på en solklar nykomlingssmäll i denna omgång. Det var en bra spel i långa stunder, men mot så bra lag som IFK får man inte ge bort en enda minut i herrfemman, funkade säkert i sexan men här är det inte gångbart. 90 minuter av det spel laget levererade under de första 40 minuterna av matchen och laget vinner serien. Men då skall man orka det också, kanske ett par extra varv i spåret?

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

2 Responses to Eftersnack!

Lämna ett svar