Eftersnack!

Den kraft som segrar/vinster ger är positiv och när det dessutom kryddas med både nationella & internationella framgångar blir känslan näst intill obeskrivlig.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Att få gå på jobbet med den energi som bjuds på efter ett helt gäng poäng, segrar och medaljer är som många sagt inte grejen, det är resan dit. Ja ja ja, jag fattar grejen, men det blir nja för oss som följer och bevakar som publik eller skribent/media, kan nog inte riktigt skriv under på det. Vi vill ha det i realtid och kunna skriva om det i nutid – det är grejen för oss.

Det verkar som att traktens idrott och utövare har fattat nu och ger oss så mycket skön energi i detta avseende. Förra veckan sparkade vi igång med lite eftersnack om att fotbollen dragit igång, nu tar vi och rundar av handbollen, en liten reflektion av damrugbyns framfart på den internationella kartan och JVM i hockey så här långt, ja det spelas med Enköpingsinslag, om ni nu missat det? Det har ni ju såklart inte, för det har vi på lokalsport.nu rapporterar om hela vägen 😊

Nationellt.

Vi startar med handbollen och dessa grymt häftiga P16 i Enköpings HF. Dem är inte bara topp 3 i Sverige, dem är dessutom ett gäng som vet hur det funkar att ta ansvar för och i det kollektiva. Har sällan träffat på så ödmjuka och trevliga ledare/tränare och spelare. Dem är vinnare på alla plan. Det bevisade dem i helgen som gick då dem ritade om Sveriges handbollskarta i SM och såg till att ta hem SM Bronset till Enköping, med mersmak skulle jag vilja säga. Laget, ledarna och tränarna vann också Fairplay-priset och Anton Lindblom fick priset som den värdefullaste spelaren av alla – MVP! Kan det bli större än så? Grattis säger vi på lokalsport.nu

Damerna I EHF har spelat kvalhandboll mot NKIK från Norrköping för att hänga kvar i div.1 och dem levererade som vanligt en högoktanig spänning i tre matcher var av två delades med traktens publik. Förlust med uddamålet borta följdes upp med uddamålsseger hemma efter ett sällan skådat sekunddrama. Den tredje och helt avgörande matchen blev minst sagt en bergodalbana av känslor i hopp och förtvivlan. Tillslut kunde ändå EHF resa sig och vända ett tillsynes hopplöst läge och vinna. Att laget skall spela i div.1 med den innehavande truppen är ingen fråga.

Internationellt!

Jonatan Duchene Berggren är med Sverige Team 18 och spelar JVM, det är skithäftigt. Inte bara att han är med i truppen, han är en av dem mer tongivande spelarna som nu tagit sig till semifinal och var dessutom obesegrade i gruppspelet under ordinarie speltid. Jonatans 1-0 mål i inledningsmatchen mot Schweiz var en riktig godbit och kommer leva kvar länge på hornhinnan. Han är dessutom med i toppen av JVMs poängliga!

Emma Skagerlind & Paulina Toresäter var med när Sverige tog en lite av skrällseger i Tyskland. Måhända att rugbyn för en ganska anonym tillvaro i Sverige, men internationellt är den stor och det gör denna framgång något att glädjas åt. Det ger också en tro på att ERK dam är på rätt väg och att vi med säkerhet har en kul säsong framför oss 2018!

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

 

 

One Response to Eftersnack!

Lämna ett svar