Eftersnack!

En fotbollssäsong är (nästan) över och det summeras med ganska mycket glädje och hopp om framtiden.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

ESK avslutade Damettan med att påvisa vilket hjärta man ha för laget då man trots 10 spelare på plan kämpar till sig en sen kvittering hemma mot GUSK. Det ringar in hösten för ESK som återigen visar att man egentligen är ett lag för den övre halvan i serien när man får ihop det. Detta ger nu förhoppningsvis en riktig kick inför stundande arbete med att förbereda laget för säsongen 2019!

Herrtrean:

En värdig avslutning för både ESK och Håbo FF!

ESK avslutade säsongen värdigt en seriesegrare med att vinna i sista omgången mot topplaget IK Franke. Det var ett helt annat uppträdande och inställning till uppgiften vilket gör att man kan lämna en bra säsong och starta jobbet inför säsongen 2019 i div.2 med en positiv känsla.

Även om det blev förlust för HFF i sista omgången så gör man det med flaggan i topp. Nu får man ställa om laget till div.4 säsongen 2019 och vi kan bara hoppas att det blir med en bra organisation och med ett lag som siktar uppåt igen.

Herrfyran:
Nu vankas det fest för Fanna BK som skall försöka kvala sig till en plats i div.3.  Gruppspelskval med fyra lag och det spelas alla mot alla i en match och vinnaren i gruppen spelar div.3 säsongen 2019:


Herrfemman:

Serien är nu stängd och det blev väl egentligen en mellanmjölkssäsong tillslut även om man får lyfta på hatten för nykomlingen Syrianska FF som länge var med och högg om e plats i toppen.

Södra Trögds IK avslutade serien med en ny derbyseger mot Håbo FF på bortaplan och befäste sin plats som derbykungar. Där emellan har laget spelat UC slutspel och besegrat div.6 laget Roslagsbro IF, men föll i kvarten mot Rådmansö SK. Det gör att man nu har avslutat säsongen 2018.

– Vi nådde tyvärr inte till vårt uppsatta mål att vara topp 3 i serien som var betydligt bättre än vad jag trodde inför. Nu skulle vi varit där upp ändå kan jag tycka. Vi gör en bra vår men tappar onödiga poäng med fyra raka kryss. Hösten har varit lite upp och ned då vi haft en del frånvaro som vi inte kunnat påverka. Nu skall vi sätta oss och göra jobbet med att säkra tränare och truppen till nästa säsong, summerar STIK-tränaren Niclas Hallgren.

SK Elvan avslutade säsongens seriespel med att förlora borta mot Skuttunge SK och även Cupspelet är över efter en sur förlust borta mot Riala GoIF som slutade som tabelltvåa i herrsexan. Nu börjar ett nytt jobb med att säkra en trupp till säsongen 2019.

– Säsongen blir en besvikelse helt klart. Känns att från omgång 3 har jag fått ringa in spelare. Självklart ohållbart. Några höstmatcher brukar det ju vara. Men i år… ex antal matcher i år vi bara ska vinna men har man 1 avbytare så är det klart det inte funkar. Nu kommer det krävas ett hårt jobb för att utöka truppen med ca 10st. Det är ett måste! Vi har ju en jävligt härlig grupp och väldigt roligt. Dessutom blir Lådö IP bara bättre för varje år. Nu behövs det dock ett generationsskifte. Men det ska lösa sig. Det ska spelas boll på Lådö nästa år också. Har vi fått pris för årets bästa fika så måste vi ju försvara den titeln nästa år också, skrattar Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Syrianska FF avslutade säsongen med ett riktigt målkalas borta mot Börje SK där man gör 4 mål men får bara med sig en poäng. Lite av sluttampens ånga som inte finns då det var en match av föga betydelse.

– Säsongen vill jag summera som ett bra första år. Surt att man ledde serien under större delar av säsongen men att vi sen inte räcker till i slutändan. Det gör att säsongen avslutades med besvikelse. Men ska man se över ett helt år så bör vi ändå vara nöjda. Vi spelar bra fotboll, kan dominera matcher, gör en massa mål men framförallt skapar vi enormt många målchanser. Det ska vi ta med oss. Jag ser det mer som att vi byggt en grund att spinna vidare på för år 2019. Målsättningen var trots allt en topp 5 placering. Därför tror jag att vi om några veckor blickar tillbaka och tänker på säsongen 2018 så kommer vi vara nöjda och stolta över det vi presterat. Så nu får vi deppa i två veckor först, summerar SFF-tränaren Mahmoud Salim.

Enköpings IS avslutade hemma mot seriesegrarna Vattholma IF och kom som väntat till korta. Nu får laget sikta om mot en säsong i div.6 2019.

– Det arbetet startade egentligen tidigt i höst och vi får med oss en ganska positiv känsla då vi gjort mycket som är bra här på hösten där vi framför allt har lyckats få in ett spel som alla tror på och att det varit fokuserat på att få igång laget och inget annat. Vi ser nu fram emot att få jobba vidare med detta lag, summerar EIS-tränaren Patric Lindblom.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

One Response to Eftersnack!

Lämna ett svar