Eftersnack!

En helg med många smakfulla och mindre smakfulla insatser och prestationer med inslag av förvånande och opassande överraskningar.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

ESK gjorde en ny grymt bra insats borta mot tabelltrean Rimbo i Damettan. Slår mig lite på axeln då jag ändå tippade rätt för en gångs skull 😊 Kryss blev det, men med mersmak och nu har ESK de senaste sex omgångarna bara förlorat en match och det snöpligt på stopptid mot seriesuveränen BSK. Imponerande, men ändå inte överraskande för laget är för bra för att vara inblandade i någon bottenstrid. En match kvar nu hemma mot GUSK på lördag och med tanke på den form laget besitter tror jag på seger.

Tips: 2-1

Dam div.1 >>>

Damer div.2:


FBK avslutade säsongen med en ny förlust och det med hela 1-7. Inget att snacka om då man ”som vanligt” spelar med en ny uppställning. Nya tag i div.3 och vem som ansvarar för laget är inte klart i detta läge, men Lennart ”Ramen” Ramstedt gjorde sin sista match med laget.

– Jag har sagt det förr, men nu blir det så. Jag är klar med det här nu och skall istället ägna mig åt att vara publik. Jag kommer såklart att följa laget, men från läktaren.

Dam div.2 >>>

Damer div.3:

HFF lämnade jumboplatsen i serien genom att bortabesegra Rosersberg/Sigtuna IF FK i sista omgången och stor matchvinnare var såklart skyttedrottningen Viktoria Kjöraas som gjorde lagets fyra mål! En bra avslutning på säsongen som tränare- Henrik Norell summerar:

– Det blev en tuff säsong… Vi började riktigt bra med vinster i träningsmatcher och bra spel i Upplandscupen. Sedan vart det några tunga månader med idel förluster. Men det har varit en bra stämning i truppen trots detta. Och vi har trott på det hela vägen. När det gäller min framtid som tränare nästa år är inget klart. Jag skall fundera på några olika scenario 😊

Dam div.3 >>>

Herrtrean:

En bedrövlig omgång på många sätt!

ESK klarade inte alls av att hantera sista hemmamatchen för säsongen mot Vaksala SK på Enavallen. Det blev fel hela vägen, lite av antiklimax vill jag påstå där mobiliseringskraften uteblev. Redan på uppvärmningen sprang laget fel då man värmde med seriesegrartröjan på? Vem kom på det? Respektlöst och påvisad felfokus! Det funkade säkert som extra tändvätska för gästerna och det man visade på planen gjorde tröjan patetisk då man långt ifrån spelade som seriesegrare. Som tur är för laget har man en match kvar av seriespelet där man kan revanschera sig och komma undan med hedern i behåll borta mot Franke på söndag. En annan fråga – varför var en politiker på plats och höll tal? Mycket märkligt kan jag tycka. På en inbjudan i kommunhuset kanske det passat, men på Enavallen i samband med en fotbollsmatch?

Tips: 1-4

Nej detta är och var inte säsongen för HFF. Ingen hjälp av ESK och bara 1-1 hemma mot FC Arlanda cementerar degraderingen till spel i div.4. En match kvar att spela på bortaplan, men som är av noll betydelse för laget. Högoktanigt för hemmalaget Vaksala som behöver vinna om man skall ha en chans att klara sig kvar i div.3 och det kommer avgöra matchen.

Tips: 3-1

Herr div.3 >>>

Herrfyran:

Jabbadabado! Vilken match, säsongens bästa, fick vi se på Fanna IP när FBK drabbade samman med Brottby i sista omgången. Det var upplagt för finalkaraktär och det fick vi! Två lag som gav benet för att vinna, men det slutade med likaläge 2. Det skulle visa sig räcka för båda lagen efter slutsignalen då både Kåre & IFK Uppsala föll sina matcher. Nu väntar kvalspel för FBK mot div.3. Ingen info om när, i skrivandes stund. Grattis till det FBK, men säsongen är inte slut ännu!!

Herr div.4 >>>

Herrfemman:

Det är påtagligt att det inte finns något att spela om i herrfemman för traktens lag även om det i denna omgång finns godbitar att rapportera om, men också lite av skämsmössa på.

Södra Trögds IK visade att man är kungar på hemmaplan. I sista hemmamatchen vann man komfortabelt mot Skuttunge och har under hela säsongen bara en plump. Att man skulle vinna var nog programenligt, en 6-1 understryker lagets kapacitet när man unnar sig lyxen att lägga sig på sin nivå. Kan tycka att man givit bort en plats i toppen. Nu avslutar man serien med ett derby mot Håbo FF på bortaplan och kan befästa sin plats som derbykungar. Där emellan spelar laget UC slutspel ikväll borta mot div.6 laget Roslagsbro IF (tabellsexa).

Tips: 1-4

SK Elvan har tydligen stängt av kranen för resterande av säsongen. För andra matchen i rad håller laget nollan, men gör heller inget mål hemma mot Börje SK. Poäng på kontot är bra och nu avslutar Elvan seriespelet med Skuttunge borta och man kan avsluta med en seger. Även Elvan spelar UC slutspel ikväll och man ställs borta mot Riala GoIF som slutade som tabelltvåa i herrsexan.

Tips: 1-3

Syrianska FF stod för en märklig match hemma mot FC Bälinge City. Oförmågan att göra mål i den första halvleken trots långtidsparkering på offensiv planhalva fällde laget. Laget tappade samtidigt alla chanser till avancemang. Nu väntar Börje SK i sista omgången på bortaplan och en seger är man skyldig sig själva för att få en bra avslutning på en bra säsong som nykomlingar.

Tips: 1-4

Enköpings IS fick så äntligen en seger i årets seriespel. Mycket glädjande för de killar som varit med och haft en slitsam säsong. Nu kan man avsluta säsongen med att överraska redan klara seriesegrarna Vattholma IF på hemmaplan.

Tips: 1-1.

Herr div.5 >>>

Snarrrrrrt dags att kliva inomhus!

Foto: Kent Lundqvist

 

Lämna ett svar