Eftersnack!

Grattis ESK till seriesegern och platsen i div.2! Kan vara sista helgen med någon form av dramatik i traktens fotboll och det hittar vi i herrtrean & herrfyran.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

ESK gjorde en grymt bra insats hemma mot seriesuveränen i Damettan – Bollstanäs SK hemma på Enavallen. Jag tippade 0-4 och fick en käftsmäll som svar av ESK 😊 ESK visade att man sent omsider är i kanonform och skakade om BSK som kom undan med hjärtat i halsgropen och fick lämna Enavallen med svansen mellan benen. En riktig boost för ESK och en knäpp på näsan för alla som under säsongen raljerat och tvekat på lagets kapacitet. Nu väntar Rimbo borta och det är en svår men mänsklig uppgift.

Tips: 2-2

Dam div.1 >>>

Damer div.2:


Poäng men ändå inte nöjd. Ja, så kan det vara. FBK borde ha vunnit hemma mot Gimo men tog inte riktigt striden. Det hela slutade istället med att man fick nöja sig med 3-3. Nu väntar sista omgången borta mot Forsby och här kommer man till korta och får avsluta säsongen med en förlust – tyvärr.
Tips: 3-1

Dam div.2 >>>

Damer div.3:

Även HFF knäppte mig på näsan med att skrota mitt tips om 1-2 hemma mot tabelltvåan Östervåla. Laget svarade med att istället vinna med 2-1 och stod för en mäktig insats och påvisade att man hör hemma på den här nivån när man får träff. Tyvärr lite för sällan ”bara”. NU skaffade man sig ett utgångsläge som tränare Henrik Norell önskat. EN avslutande match med finalkaraktär om att undvika jumboplatsen i serien genom att bortabesegra Rosersberg/Sigtuna IF FK på bortaplan.
Tips: 1-2

Dam div.3 >>>

Herrtrean:

Vi börjar med att säga grattis till ESK som är klara seriesegrare och tillika klara för spel i div.2 nästa säsong!

ESK gjorde det som behövdes borta mot FC Arlanda och vann rättvist och i underkant med 5-0. Det var inget snack om saken då ESK visade varför man är bäst i serien och värdiga en plats i div.2. Nu väntar hemmamatch mot Vaksala SK hemma på Enavallen och frågan är hur mycket mobiliseringskraft det finns i laget för att avsluta på topp? Jag tror man gör det och skalar av gästerna med en klar och tydlig vinst för att visa hemmapubliken varför man är ett vinnargäng och kan efter det ta emot hemmafirandet av seriesegern.

Tips: 3-1

Aj aj, det studsar verkligen inte rätt för HFF som startade bedrövligt borta mot tabelltvåan Kungsängen. Laget jobbade sig sedan in matchen, men oförmågan att sätta sina chanser kostade både poäng och nu kanske även ett nytt kontrakt i div.3. Kniven mot strupen är ett milt sätt att beskriva läget. 4 poäng upp till kvalplatsen som är det som kan rädda ett kontrakt. De två sista omgångarna måste vinnas. Närmast så väntar FC Arlanda. Vinst där och ESK gör det man skall hemma mot Vaksala så är det 1p upp till kvalplatsen inför sista omgången. Där HFF möter Vaksala borta och FC Arlanda Kungsängen hemma. Jo det kan gå 😊

Tips: 2-1

Herr div.3 >>>

Herrfyran:

Att det studsar med är en förutsättning i idrott om man skall lyckas. Det kan man lugnt säga at det gjorde för FBK som avgjorde borta mot IF VP i sista sekunderna med att Niklas Haeger nickar in 1-2. Ett mål som nu betyder att laget har chansen att behålla kvalplatsen till div.3 om man hemmabesegrar Brottby på lördag. Upplagt för finalkaraktär då Brottby behöver vinna för att hålla undan och vinna serien.

Tips: 2-1.

Herr div.4 >>>

 

Herrfemman:

Pyyyyfffssst sa det när ballongen sprack. Serien är över för traktens lag… Eller? Nä det är aldrig för sent att ge upp och matematiskt kan det fortfarande gå att få en serievinnare från trakten.

Södra Trögds IK svarade för en mellanmjölks insats & prestation borta mot Börja SK och förlorade mycket oväntat. Mitt tips om en enkel seger med 3-1 var sååååååååå långt borta. OM man inte passar sig så slutar laget på en blygsam och svag 7:e plats i serien. Nu väntar Skuttunge hemma och det är dags att vakna igen.

Tips: 2-0

SK Elvan sprattlade till och såg till att jag i varje fall var nära ett tips denna omgång😊 Vinst och tre sköna poäng på kontot satt säkert fint och att man stängde av kranen med att nolla FC Bälinge City. Nu väntar Börje SK hemma och det är en klar poängchans.

Tips: 1-0

Syrianska FF föll med hela 2-6 borta mot Tierp? Oj oj, chansen borta till serieseger? Nej faktiskt inte. Matematiskt har laget fortsatt chansen om man vinner de två sista omgångarna samtidigt som IFK Uppsala och Tierp kryssar och Vattholma torskar mot HFF i denna omgång. Då lever hoppet vidare in i sista omgången. NU väntar FC Bälinge City imorgon fredag hemma och vinst är en självklarhet för mig, om inte annat för hedern.

Tips: 6-0

Enköpings IS har det jobbigt och fick storstryk av serieseger jagande IFK Uppsala 2 hemma. Inget att snacka om, kämpade på tappert i 60 minuter. Nu väntar dock sista chansen att vinna en match denna säsong då man spelar borta mot IK Hinden.

Tips: 1-1.

Herr div.5 >>>

Simma Lugnt!


Anders Löfgren

Lämna ett svar