Eftersnack!

Det drar ihop sig mot slutstation och vi har efter 8 år som solklar etta på listan fått ett tronskifte.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Börjar med helgens stora sensation då vi efter 8 år som listetta har ett tronskifte på lokalsports kaklista. Ohotad har under dessa 8 år Åsundakakan varit, men nu har vi alltså ett tronskifte. Lygnegårdskakan har tagit över!

Damer div.1:

ESK cementerade ett nytt kontrakt i Damettan då laget tog sin fjärde raka trepoängare hemma mot Selånger. Ingen kanonmatch, men det är en styrka att vinna trots att man inte spelar på topp. Sådana här matcher har ESK förlorat tidigare. Nu kan som sagt ESK i stället skruva om siktet och jaga en sjätteplats i serien. Närmast på tur står tabellettan Bollstanäs SK hemma. Tyvärr blir det inte en femte raka seger, men ju fler segrar ju närmare en förlust gäller ju båda lagen.

Tips: 0-4

Dam div.1 >>>

Damer div.2:


Tabelltrean Västerås borta var för svåra och det blev åka av som vi trodde för FBK. Dock så gillar jag den optimism man hittar i laget trots förluster och motgångar. Alltid en fröjd att få ta det där lördagssamtalet på fm med tränare Lennart ”Ramen” Ramstedt. Nu väntar en mer mänsklig uppgift i Gimo hemma på lördag.
Tips: 2-1

Dam div.2 >>>

Damer div.3:

HFF med ett ungt och oprövat lag stod upp, men räckte inte hela vägen. En bra första halvlek tar man med sig in i nästa omgång hemma mot ett om möjligt ännu svårare motstånd i tabelltvåan Östervåla. Men det kommer bli övermäktigt och man kan inte räkna med poäng.

Tips: 1-2

Dam div.3 >>>

Herrtrean:

Det har i praktiken varit klart länge kan jag tycka, men imorgon smäller det i Märsta och vi har återigen ett lag från trakten i div.2.

Ett efterlängtat derby under söndagen mellan ESK och Håbo FF på Enavallen krockade lyckligt med hockeypremiären och det drog säkerligen ned publiksiffran som stannade på beskedliga 313, det var ju 765 när lagen drabbade samman i Bålsta under våren. Matchen blev ingen höjdare, men det slutade som tippat med två målskillnad till hemmalagets favör. HFF var derbyts stora besvikelse. Kan man inte tända till i ett sådant här derby så vet i skutsingen när man kan göra det? Nu väntar FC Arlanda för ESK ikväll och en poäng räcker för att även teoretiskt säkra div.2 kontraktet och för HFF väntar en ny tuff bortamatch då man ställs mot tabelltvåan Kungsängen.  ESK Tips: 1-1, HFF Tips: 3-0.

Herr div.3 >>>

Herrfyran:

Vinna eller försvinna match vart det i fredags för FBK hemma mot Rimbo som skuggade 1 poäng bakom i tabellen. Fortsatt jakt på en kvalplats låg i potten. Man gjorde en mycket bra match gällande det taktiska och fick med sig full pott. Nu ligger en rysaravslutning framför laget med två omgångar kvar och 1 poäng bakom Kåre på kvalplatsen. VP borta i helgen skall normalt inte vålla några problem om man nu inte får gummiknän? Samtidigt så spelar Kåre mot Seriesegerjagande IFK Uppsala som i denna omgång krossade tabellettan Brottby med 5-0! Vinst och man får en önskad sista omgång som kommer avgöra allt hemma mot Brottby som jagar seriesegern.

Tips: 0-3.

Herr div.4 >>>

Herrfemman:


Fortsatt knallhårt i toppen av serien med 3 omgångar kvar med tre lag om seriesegern: Vattholma 43p, Syrianska & IFK Uppsala 40p.

Södra Trögds IK gjorde processen kort med FC Bälinge och siffrorna 4-2 var smickrande för gästerna. Det som är mest spännande är att man börjar hitta en form av organiserad fotboll med individuella inslag och så har det ju inte varit förr. Nu väntar Börje borta och det skall heller inte vålla laget några problem om man nu bara kan behålla fokus trots att man ”bara” kan sluta fyra eller femma.
Tips: 1-3

SK Elvan fortsätter att tappa både mark och spelare som det ser ut just nu. Att man gör 7 mål på två omgångar och kammar noll poäng måste vara någon form av rekord för klubben? Nu väntar FC Bälinge borta och här blir det poäng.
Tips: 1-2

Syrianska FF jagar fortsatt Vattholma om seriesegern men har fortsatt tyvärr inte saken i egna händer längre. Man tog en ny derbyseger, den andra på raken på svårspelade Lådö IP mot Elvan. NU väntar en tuff bortamatch mot Tierp som skuggar två poäng bakom i tabellen. Känslan är att man är ett för bra lag för att sumpa bort detta nu, alla ursäkter om man är nykomlingar osv… gills inte nu. Fram med vinnarskallarna och behåll kampen in i mål. En andra plats kan också ge en gratis plats i fyran, det har ju hänt förr!
Tips: 1-2

Enköpings IS tog som väntat inga poäng av topplaget Tierp på hemmaplan. Jakten på säsongens första seger går vidare, men den kommer inte på måndag heller då man säkerligen får inkassera ytterligare en förlust hemma mot tabelltrean IFK Uppsala.
Tips: 0-5.

Herr div.5 >>>

Simma Lugnt!


Anders Löfgren

Lämna ett svar