Eftersnack!

Mycket känns avgjort men det finns en hel del kvar att spela om som seriesegrar, kvalplatser och nya kontrakt.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

ESK är klara för ett nytt kontrakt i damettan då laget följde upp hemmasegern mot Avesta (3-1) med att ta sin tredje raka trepoängare borta mot Bälinge IF och är därmed 8 poäng före Avesta, närmast jagande bakom och nedanför degraderingsstrecket. Avesta skall vinna de tre av fyra och ESK kamma noll för att det skall ställas om i serien och med tanke på att Avesta har med fyra omgångar kvar att möta bla. tabelltvåan Sandviken så ser jag det som högst osannolikt.  Nu kan ESK i stället skruva om siktet och jaga en sjätteplats i serien. Närmast på tur står Selånger hemma som är tabellsexa, 4 poäng före i tabellen.

Tips: 2-1

Dam div.1 >>>

Damer div.2:


Bra räcker inte för Fanna, det måste bli bättre om man skall vinna fler matcher. Påtagligt att man är i totalavsaknad av kontinuitet hemma mot P18 som vann med 4-2, en match som FBK skall kunna vinna och jag förstår lagets besvikelse efteråt. Nu väntar tabelltrean Västerås borta på söndag och det kommer bli åka av då dem jagar en plats i div.1.
Tips: 5-0

Dam div.2 >>>

Damer div.3:

HFF tog sin efterlängtade seger i damtrean, men de fick också ett speluppehåll på två veckor som kanske kom en smula olägligt. Hjärtat på rätt ställe och ett mod i spelet var receptet vid den vinsten, det räckte dock inte hemma mot obesegrade tabellettan UIF. Victoria Kjöraas fortsätter att visa att hon gör en av sina bästa säsonger och laget skakade verkligen UIF därav den gröna tummen, slutresultatet är minst sagt missvisande. 1-2 är ett resultat jag skulle kunna gå med på, sett till spelet över 90 minuter. Nu väntar Tierp borta och jag tror på seger om man kan spela som man gjorde mot UIF.

Tips: 1-2

Dam div.3 >>>

Herrtrean:

Nu är det lika dåligt som det länge varit bra i denna serie.

ESK ställdes mot grymt formstarka Kungsängens IF på bortaplan och man unnade sig att ge bort poäng? EN svag avslutning av den första halvleken där hemmalaget kunde vända ett 0-1 underläge på ett par inuter är inget vi applåderar. Det är mycket som varit bra denna säsong, men detta var inte bra alls. Svacka? Ja en mental sådan skulle jag tro. Kan man inte hålla spelkvalité mot KIF i slutet av säsongen med läge att stänga serien så får man betala priset. Nu väntar ett hett och efterlängtat derby på söndag hemma mot Håbo FF och vi vet alla att just derbyn är matcher som även kan få den bäste på fall.

Tips: 3-1

Håbo FF är illa ute, riktigt illa ute i serien efter en ny förlust hemma mot Kerburan. Ett fal framåt, men man får inga poäng på kontot för det. Fyra omgångar kvar och man ställs nu mot tabellettan ESK i derbyt borta på söndag och efter det så väntar tabelltvåan Kungsängen borta innan det avslutas med Arlanda hemma & Vaksala borta. Tror det behövs 5-6 poäng för att få kvala sig kvar. Men först derbyt.

Tips: 3-1

Herr div.3 >>>

Herrfyran:

FBK tog en mycket viktig seger i denna omgång borta mot UIF. Dessutom så lyckades man med lite av ett trendbrott då man vände ett underläge 0-2 till seger med 3-2 och spelade bra i två halvlekar. Nu är laget 1 poäng bakom tabelltrean Kåre med tre omgångar kvar att spela och just en tredjeplats betyder kvalspel om en plats i div.3 säsongen 2019! Nu väntar en vinna eller försvinna match hemma imorgon fredag mot Rimbo som är 1 poäng bakom FBK. Kan man vinna den så är det upplagt för en riktig rysaravslutning med VP borta och avslutningsvis Brottby hemma som då kan vara klara seriesegrare.

Tips: 2-1.

Herr div.4 >>>

Herrfemman:

Fortsatt knallhårt i toppen av serien med 4 omgångar kvar med tre lag om seriesegern: Vattholma 40p, Syrianska & IFK Uppsala 37p. Jag vidhåller att Vattholma fixar det här då dem har ett alldeles för lätt spelordning kvar, men allt kan hända.

Södra Trögds IK tappade tronen som obesegrade derbykungar i denna omgång när laget föll snöpligt borta mot SFF med 1-2. En av de absolut roligaste matcherna denna säsong. Nu har man nog tappat bort chansen att nå målet för säsongen med en tredjeplats. Nu väntar match mot FC Bälinge och här skall det bli seger, men bara om man klarar av att hantera det mentala i att man är i lite av ingenmansland.

Tips: 0-3

SK Elvan tappar både mark och spelare som det ser ut just nu. Reducerat lag är mer en vanlighet just nu tyvärr och det påverkar såklart resultaten på denna nivå. Hoppas laget kan samla sig och avsluta bra. Nu väntar ett derby hemma mot SFF och kanske kan man skrälla, men då behövs alla på plats.

Tips: 1-2

Syrianska FF jagar fortsatt Vattholma om seriesegern men har tyvärr inte saken i egna händer längre. Man gav STIK sin första derbyförlust i denna omgång i en ”som sagt” av de bästa matcherna denna säsong i div.5. Nu väntar ett nytt tufft derby på svårspelade Lådö IP och en seger behövs för att inte tappa bort möjligheten till serieseger.
Tips: 1-2

Enköpings IS är ur div.5, men spelar som man har chansen att hänga kvar och det imponerar på mig skrev jag sist. I denna omgången så föll man tyvärr tillbaka till gamla synder och var inget lag i den första halvleken borta mot Håbo FF. Att man skall klara att vinna en match denna säsong lever. Nu väntar dock topplaget Tierp på hemmaplan ikväll och det kommer krävas mycket om det skall hända skrälla.

Tips: 1-3.

Herr div.5 >>>

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar