Eftersnack!

Det mesta känns avgjort, om inte annat så är det så efter den kommande omgången.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

ESK tog ett steg närmare ett nytt kontrakt i damettan genom att hemmabesegra Avesta med 3-1. Spelet var anpassat för poäng och man hade en klar och tydlig modell för hur man ville lösa uppgiften, det blev ganska tidigt schack & matt. Att spela Frida Östberg offensivt visade sig vara ett genidrag av ESK-tränaren Lovisa Delby. Spelet var dock märkbart påverkat av tabelläget och matchens betydelse där man var en smula omständliga och överarbetade situationer vilket gav en del huvudbry defensivt.

Ikväll väntar nu ett avgörande. Jag tror nämligen att ESK vid vinst borta mot tabelljumbon Bälinge IF säkrar ett nytt kontrakt. Avesta tar inte fem poäng mer än ESK på fyra omgångar sett till matchschemat.
Tips: 0-4

Dam div.1 >>>

Damer div.2:


Fanna BK kan förbereda sig för div.3 säsongen 2019. Det är tveksamt om laget tar fler poäng denna säsong. Omgångens lektion av Sollentuna (1-11) var ett kvitto på det. Nu väntar P18 hemma på lördag – visa att jag har fel!
Tips: 1-3

Dam div.2 >>>

Herrtrean:

Det studsar och far med både spelet och prestationerna i denna serie.

ESK gjorde det enda raka och snöt med sig en poäng borta mot Kerburan. De borde sätta upp en skylt utanför Wenströmska IP som säger – Här kommer det inte bjudas på fotboll! En omöjlighet för några lag överhuvudtaget att prestera på den usla planen. Nog sagt om den matchen. Nu siktar vi om mot nästa uppgift istället där jag tror på en fantastisk underhållning och en match som borde bringa fram det bästa hos de gröna. Tabelltrean och grymt formstarka Kungsängens IF på bortaplan står på schemat. KIF har fyra rak vinster med 14-2 i målskillnad.
Tips: 1-1

Håbo FF verkar inte klara av det här med prestation över tid. En match här och där räcker inte på denna nivå. I denna omgång blir man inte överkörda, man ger bort poängen. Man kan inte annat än bli besviken på laget när så mycket står på spel. Vart är hjärtat och stoltheten för laget och klubben kan man undra efter en sådan insats som i denna omgång, undantaget ett par spelare. Är det inte bättre än så här så kan HFF lika gärna spela div.4 kommande säsong – BUUUUUUUUUUUUU!
Nu återstår bara måstematcher för HFF och närmast på tur står Kerburan på hemmaplan som efter 1-1 mot ESK i denna omgång spelade bort sina chanser till en kvalplats uppåt och är därmed i ingenmansland. Upp till bevis säger jag.

Tips: 1-1

Herr div.3 >>>

Herrfyran:

FBK är verkligen upp och ned just nu. Första halvleken hemma mot tabelltrean Bälinge IF var kanske det bästa jag sett laget spelat med spelbarhet och ett deltagande som imponerade. Att man sedan ger bort initiativet pga. av nonchalans har jag ingen som helst förståelse för. Ta bort element som inte kan ställa in sig i ledet för vad lagsport betyder så kan man nog hitta en jämnare balans i sina prestationer. Poängtappet betyder att det nu är fyra poäng upp till en tredjeplats i serien och det är möjligt. Nu väntar Upsala IF på bortaplan och tre poäng känns rimligt att kräva.

Tips: 1-3.

Herr div.4 >>>

Herrfemman:

Fortsatt knallhårt i toppen av serien med 5 omgångar kvar, men jag vill nog påstå att det ändå är avgjort. Har svårt att se att Vattholma skall förlora någon av deras återstående fem matcher? Men allt kan hände.

Södra Trögds IK spelade bort sina chanser i denna omgång då laget ”bara” fick med sig en poäng borta mot Tierp, skrev jag förra veckan och är benägen att ta tillbaka det nu. Då gällande en andraplats i serien. Man lyckades behålla sin plats som kungar av derbyn med att vinna mot SK Elvan i denna omgång med en smula besvär.
Tips: 2-1

SK Elvan tappade i denna omgången ledningen i andraklungan av serien. En svidande förlust med hela 0-6 där man kom till korta i det mesta, antal spelare och gjorda mål. Laget kan fortfarande landa på en framskjuten placering men då krävs en bra avslutning på serien. Nu väntar en tuff uppgift borta mot derbykungarna Södra Trögds IK. Chansen finns att gå rent sista fem omgångarna med derbyt imorgon mot Syrianska FF som det största hindret.

Tips: 2-2

Syrianska FF var med spelmässigt, men vägde lätt borta i seriefinalen mot Vattholma. Torsk med 0-2 och nu har laget inte saken i egna händer längre gällande en eventuell serieseger – tyvärr. Nu väntar en tuff utmaning imorgon fredag hemma mot Trögden, skall man fortsatt ha chansen att knipa förstaplatsen i serien så är en seger ett måste i detta derby.
Tips: 2-2

Enköpings IS är ur div.5, men spelar som man har chansen att hänga kvar och det imponerar på mig. Det är roligt att se lagets matcher där man har en stor lidelse och passion för just laget, för vad man gör och presterar. Synd för laget att det är så nära slutet bara. Nu väntar Håbo FF 3 på bortaplan och kanske kommer första segern?
Tips: 1-1.

Herr div.5 >>>

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar