Eftersnack!

Tog chansen, tog inte chansen, klarar inte nytt kontrakt och hur skall det sluta är lite av det som tas upp i veckans eftersnack.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


Nu kommer ett avgörande läge i serien med 7 omgångar och 21p kvar att spela om, skrev jag inför denna omgång. ESK tog chansen och inkasserade viktiga 3 poäng. Det gav dock ingen direkt arbetsro då Avesta som jagar närmast bakom samtidigt vann med 3-0 över Bälinge. Nu väntar en drabbning som kan komma att ge ESK ett grepp om en div.1 plats s2019 om man vinner hemma mot Avesta. Laget får dock klara sig utan en sina just nu bäste spelare i Cheyenne Spade som är avstängd (tre gula kort). Efter det så väntar tabelljumbon Bälinge på bortaplan. 6 poäng och kontraktet är klart.
Tips: 2-0

Dam div.1 >>>

Damer div.2:


Torsk mot VSK och nu är 9 poäng upp med 5 omgångar och 15 poäng att spela är för lite, FBK klarar inte nytt kontrakt. Hoppas jag har fel, men nu ser det onekligen kört ut. Det är ALDRIG för sent att ge upp, så är det, men med tanke på att man inte kan mönstra det bästa man har i laget under de viktiga och avgörande omgångarna så ser det mörkt ut. Nu väntar tabelltvåan Sollentuna på bortaplan och här kammar FBK noll.
Tips: 4-0

Dam div.2 >>>

Herrtrean:

Cementerad serieseger för ESK trots trevande spel och Håbo FF tog chansen efter en ny skräll.

ESK är verkligen i zonen och vinner matcher trots att man inte alls är på den nivå man kan och bör vara på i spelet. En styrka i sig såklart. Frågan är inte längre om man vinner serien utan hur man gör det. Visst fokus på den här säsongen och nästa match är en säkert det som gäller, men det är också viktigt att man avslutar säsongen med glädje och får med sig en positiv energi in i förarbetet med kommande säsong i div.2. Tänker på attraktion hos publik, sponsorer och nya spelare.  ESK är fortsatt 11 poäng före tabelltvåan IK Franke och nu hela 13 poäng ned till tabelltrean och formstarka Kungsängens IF. Nu väntar Kerburan på bortaplan och det är ett lag som fortsatt hugger på en kvalplats och kan bringa stora bekymmer för ESK om dem inte är på tå.
Tips: 1-1

Håbo FF är inte riktigt illa ute längre efter ett ha intecknat en ny skrällseger (3-2) hemma mot topplaget Märsta IK. Märkligt att dem höjer sig så pass när dem möter topplag? – Vi får på något sätt ett annat fokus mot topplagen, men jag hoppas vi kan ta med det mot de andra lagen också, sa HFF-tränaren Norman Kaspo efter matchen. Ja det får vi verkligen hoppas för nu har HFF chansen att skaffa sig ett litet grepp om div.3 platsen då man spelar borta mot Västerås IK som jagar bakom, 1 poäng skiljer lagen åt.

Tips: 1-1

Herr div.3 >>>

Herrfyran:

FBK åkte på en för mig oväntat förlust borta mot Rasbo IK. Men så här i efterhand så är jag benägen att tycka annat. Med en trupp på 22 spelare var hela 11 borta! Att man sedan åker på ett mål som betvingar negativa tankar runt regelverkets efterlevande av herren i svart, lämnar en mycket bitter eftersmak i munnen. Skönt dock att det inte gällde mer än ”bara” poäng denna gång, men det får bara inte hända igen! Jakten på en tredjeplats lever, men då får man nog se till att alla spelare är tillgängliga för match igen. Fem omgångar kvar att spela och det är tre poäng upp till Bälinge som just nu innehar den platsen, och är lagets kommande motstånd. Ikväll smäller det hemma 19:30 på Fanna IP och vinst är ett måste.

Tips: 2-1.

Herr div.4 >>>

Herrfemman:

Fortsatt knallhårt i toppen av serien med 6 omgångar kvar att spela där det nu ”bara” är fyra lag med i guldstriden.

Södra Trögds IK spelade bort sina chanser i denna omgång då laget ”bara” fick med sig en poäng borta mot Tierp. Många mål blev det (2-2), även om det blev ett mindre än vad jag tippat (2-3). NU får laget jaga målsättningen som är att vara topp 3 och det lever i allra högsta grad. Nu väntar en svår avslutning med tre derbyn på de återstående sex omgångarna med SK Elvan hemma på lördag.
Tips: 2-1

SK Elvan tappade i denna omgången ledningen i andraklungan av serien. En svidande förlust med hela 0-6 där man kom till korta i det mesta, antal spelare och gjorda mål. Laget kan fortfarande landa på en framskjuten placering men då krävs en bra avslutning på serien. Nu väntar en tuff uppgift borta mot derbykungarna Södra Trögds IK.

Tips: 2-1

Syrianska FF studsade tillbaka efter den sura bortaförlusten (2-5) i förra omgången mot IFK Uppsala. Det var ett måste att besegra IK Hinden hemma i denna omgång och det klarade man av med råge. Lite av målkavalkad blev det med 11 gjorda mål fördelade 8-3. NU väntar en spännande avslutning på serien och i kommande omgång står vi inför ett litet avgörande då laget spelar borta mot Vattholma IF som man delar första platsen med på 34 poäng, men sämre målskillnad.
Tips: 2-2

Enköpings IS fortsätter att ta steg i sin utveckling som lag, men nu är det försent. Laget klarar inte nytt kontrakt då man inte tog sista chansen i denna omgång borta mot Börje SK. Det slutade med en 0-1 förlust, trots att man i mångt och mycket var det bättre laget. Kanske kan man bygga för en positiv avslutning av säsongen med en eller ett par vinster? Nu väntar Skuttunge på måndag hemma på Enavallen och jag sticker ut hakan.
Tips: 2-1.

Herr div.5 >>>

Simma Lugnt!


Anders Löfgren

Lämna ett svar