Eftersnack!

Det ser avgjort ut, poängen måste börja rulla in, serier som är knallhårda och Monty Python får vara med på ett hörn denna vecka.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

Oväntade poäng är alltid lika smakrika, skrev jag förra veckan inför matchen mot Bele och tippade 1-1. Så blev det inte då ett slitet och mentalt kraschat ESK föll med klara 1-4. Det var  avgjort redan 90 sekunder in i matchen då gästerna gjorde 0-1. ESK orkade inte med att resa sig efter tre hårda matcher på 6 dagar mot kvalificerat motstånd, det blev helt enkelt för mycket. På uppsidan är att ESK nu fått med sig hårdheten inför kommande uppgifter som på pappret skall vara lättare. Ja ingen match är lätt, men man måste ibland relatera uppgifterna. Nu kommer ”som sagt” ett avgörande läge i serien, vill jag påstå, med 7 omgångar och 21p kvar att spela om. De tre kommande matcherna kommer fälla ett stort avgörande för om ESK skall säkra ett kontrakt eller få spela med kniven mot strupen de fyra sista omgångarna. Kornäs IF, 4p bakom ESK, på bortaplan i helgen, sedan väntar Avesta, 2p bakom ESK, hemma och efter det tabelljumbon Bälinge på bortaplan. 9 poäng är inte ett måste, men välbehövligt. Tips KIF vs ESK: 0-3

Dam div.1 >>>

Damer div.2:

2-2 borta mot Gideonsberg var inte ens nära. Ja, jag kan ha varit en smula optimistisk inför den matchen, men det bjuckar jag på 😉 Det blev i stället stora siffror i negativ bemärkelse, tyvärr. Förlusten 2-7 kan tillskrivas – syrebrist. Laget var bra med inledningsvis i båda halvlekarna, men vissnade sista delen av båda där alla 7 mål rann in. Som tur var så delade Forsby och P18 på poängen denna omgång, så tappat blev inte så stort. Åtta poäng upp med 6 omgångar och 18 poäng att spela om kan tyckas lite, men FBK har alla tre lag närmast framför kvar att möta. Det är ALDRIG för sent att ge upp. Nu väntar Vaksala SK hemma på lördag och kanske kan laget snyta åt sig någon poäng?
Tips: 1-3

Dam div.2 >>>

Damer div.3:

Plötsligt händer det! Ja, HFF tog sin efterlängtade seger i damtrean. Med hjärtat på rätt ställe och ett mod i spelet så var det egentligen inget snack, även om man bjöd in Knivsta i matchen med en sen reducering på straff till 1-2. Det var en stabil defensiv som bäddade för segern. Sångfågeln – Victoria Kjöraas visar återigen att hon har en fotboll i sig som håller för en betydligt högre nivå och hon gjorde båda målen. Fyra omgångar kvar, men tyvärr så får HFF nu ett speluppehåll på två veckor. Frågan är om man kan koncervera formen?

Dam div.3 >>>

Herrtrean:

Är det redan avgjort? Är ESK seriesegrare och är HFF ur herrtrean?

Smaskigt läge för serieseger, skrev min kollega Örjan Lövgren efter matchen mot Märsta IK och jag skrev vinst för ESK och man kan boka bankett för firande av serieseger och avancemang inför mötet. Det blev vinst med 4-2 och nu är det bara att boka, för nu är det klart enligt min åsikt. För tabelltvåan IK Franke tar inte 11 poäng mer än ESK på de återstående 7 omgångarna! Tränare Marin Andersson kommer såklart att ha en speciell uppgift fram till den sista omgången – 7:e oktober med att hålla laget på tå och skärpan på plats. Känslan är dock att laget är i ett sådant mentalt tillstånd att de gillar mer att vinna än att dem funderar på seriens utgång. Nu väntar Västerås IK på hemmaplan och det är ett farligt motstånd som är i desperat behov av poäng för att klara nytt kontrakt.
Tips: 3-1

Håbo FF är nu riktigt illa ute efter ett ha intecknat en 0-2 förlust borta mot topplaget Vallentuna BK. Det sägs att det är nya spelare på väg in för att stärka upp och bredda truppen och kanske kan det vara den energikälla laget behöver för att säkra ett nytt kontrakt i trean? Nu väntar dock en ny tuff utmaning i Märsta IK på hemmaplan. Laget behöver överraska för att vinna, men det har dem gjort förr så varför inte igen?
Tips: 1-1

Herr div.3 >>>

Herrfyran:

FBK fortsätter att hitta nya vägar till seger. I denna omgång fick vi se en väg vi aldrig sett tidigare. Spelet i den första halvleken påminner mer om Monty Pythons ”100m dash for people with no sense of direction”.

Trots det så visar man moral som vänder 0-1 till 2-1 i halvtid och kunde sedan ta hem matchen och vinna med 5-1 över Tärnsjö. Det gör att laget nu är på en tredjeplats i serien med 6 omgångar kvar att spela. Spelet behöver stabiliseras om man vill behålla den placeringen i tabellen, för IFK Uppsala och Brottby gör upp om seriesegern. Nu väntar Rasbo borta på lördag och det blir säkerligen inte så lätt som det kan tyckas om man ser till tabelläget för båda lagen. Rasbo gnetade till sig poäng senast mot Månkarbo (0-0) och pressade Kåre igår kväll men föll tillslut med 2-3, så pass upp!
Tips: 0-1.

Herr div.4 >>>

Herrfemman:

Fortsatt knallhårt i toppen av serien med 7 omgångar kvar att spela där sex lag fortsatt är inblandade i toppstriden, men andraklungan tar in på dem!

Södra Trögds IK är fortsatt med i racet trots att man i denna omgång föll med 0-3 borta mot tabellettan Vattholma IF. Det var en sexpoängsmatch och ett vägskäl för STIK. Men då de andra lagen slår varandra så klänger sig Lillkyrka-gänget kvar i racet om en plats i toppen. Laget är sex poäng bakom den absoluta toppen, men om man på allvar skall kunna hota så behöver man ta tag i spelet över 90 minuter. Nu väntar en ny toppmatch på bortaplan mot Tierp som är 2 poäng före i tabellen, en match med många mål att vänta då båda lagen är topp 3 gällande gjorda mål i serien (49-43). Vinna eller försvinna gäller.
Tips: 2-3

SK Elvan leder fortsatt andraklungan av serien, och nu bara 3 poäng bakom sista laget i förstaklungan efter att ha besegrat IK Hinden med hela 4-0 på bortaplan. På hösten är Elvan fortsatt obesegrade så här långt. Nu väntar en tuff uppgift då tabellettan Vattholma kommer på besök på lördag. Vinst är nog för mycket att kräva, men kan man ta på sig det blåstället laget hade hemma mot IFK Uppsala så kan man nog snyta med sig en poäng?
Tips: 1-2

Syrianska FF föll i mandomsprovet borta mot IFK Uppsala med 2-5. Klart att det blir rörigt när man tvingas ställa sin tränare i målet, bitter smak i munnen kan jag tycka när serien är i ett sådant avgörande skede och man har chansen att rycka ifrån några lag i toppstriden. Nu får man hoppas att ordningen är återställd till de avslutande omgångarna. Nu väntar IK Hinden ikväll och tre poäng är ett måste om man vill fortsätta vara ett av lagen med chans att vinna serien.
Tips: 6-0

Enköpings IS är ett bättre lag nu än var man var på våren, men sviterna av förluster ligger dem i fatet. I denna omgång tar laget stryk i onödan hemma mot FC Bälinge City. Bortsett från inledningen då man tappar in 0-2 så var man det lag som absolut presterade och skapade. Den totala avsaknaden gällande självförtroende fällde laget med råge. Nu är det 21 poäng kvar att spela om och jag vill verkligen tro på det, men frågan är om man verkligen gör det själva?
Nu väntar Börje SK borta och skall man ta chansen så krävs en seger.
Tips: 1-2

Herr div.5 >>>

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar